Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Masterclass Computational thinking in bètavakken

Op donderdagmiddag 17 februari van 13:30 tot 17:30 uur organiseert het Radboud Institute for Science Education de online Masterclass: ‘’Computational thinking in bètavakken’’.

Om gebruik te maken van het volle potentieel van de computer in uiteenlopende vakgebieden, hebben leerlingen vaardigheden nodig die verder gaan dan het bedienen van standaardprogramma’s. Computational Thinking (CT) is een van de vier componenten van digitale geletterdheid. Met CT kun je problemen herkennen en oplossen met behulp van digitale technologie.

In deze online masterclass maak je kennis met CT en aan de hand van lesvoorbeelden in bètavakken. Samen met andere deelnemers werk je daarna aan een les idee voor de toepassing van CT in je eigen schoolvak.

De masterclass maakt gebruik van nieuw lesmateriaal voor docenten dat in een internationaal project is ontwikkeld. Je kunt daar ook na de masterclass gebruik van maken.

Inhoud van de Masterclass:

  • Wat is CT? En wat betekent het voor bètavakken?
  • Hands on activiteiten (bijv. simulaties en spreadsheets)
  • Wat komt er kijken bij CT-onderwijs?
  • Ontwerp je eigen CT activiteit

Let op: Deze 4 uur durende Masterclass is gratis en zal in het Engels verzorgd worden. Om mee te doen heb je alleen een computer met internetverbinding nodig. Er is geen (technische) ervaring vereist!

Voor wie?
Voor (jonge) VO-docenten en studenten van docentenopleidingen

Datum & Tijd
Donderdagmiddag 17 februari 13:30-17:30 uur

Waar?
Online

Kosten
Deze Masterclass is gratis en na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Inschrijven
De inschrijving is gesloten.

Doel van het project:

Tien Europese landen hebben de handen in één geslagen om Computationeel Denken binnen het onderwijs een boost te geven met als doel:

  • Het ontwikkelen van innovatieve educatieve benaderingen van praktisch STEAM-onderwijs die gebaseerd zijn op Computationeel Denken in relatie tot STEAM.
  • Het verbeteren van pedagogische vaardigheden en competenties van (toekomstige) leraren, die verband houden met het onderwijzen en trainen van verschillende aspecten van CD.
  • CD-vaardigheden van (toekomstige) leraren verbeteren.

TeaEdu4CT