Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

coördinator DNA en bioinformatica: Ellen van de Logt

WhatsApp Image 2022-10-24 at 15.06.39

Hallo!

Ik ben Ellen van de Logt en ik ben sinds 2018 werkzaam voor het PUC of Science. In 2018 ben ik begonnen als pws-ondersteuner biologie, maar inmiddels ben ik werkzaam als coördinator van het Reizend DNA-lab Nijmegen.

De Radboud Universiteit is één van de zes locaties met een Reizend DNA-lab (https://www.dnalabs.nl/). Het doel van deze labs is om practica met modern DNA-onderzoek aan te bieden op middelbare scholen. In Nijmegen bieden we twee bioinformatica-labs aan waarmee we naar scholen gaan, één daarvan is meer gericht op scheikunde, de andere is meer gericht op biologie. Hiernaast stellen we ook extra lesmateriaal ter beschikking. 
Bekijk ons Bioinformatica lesmateriaal

Naast de bioinformatica-practica, is het PUC of Science ook een uitgifte punt voor de leskist ‘Proef je PTC?’. Met deze kisten kunnen docenten zelf een practicum uitvoeren in de klas waarbij leerlingen aan de slag gaan met PCR, restrictie-digestie en gel-elektroforese.
Bekijk ons leskist 'Proef je PTC?'

Buiten mijn werk bij het PUC of Science ben ik druk bezig met het volgen van mijn master Medical Biology, met als specialisatie Medical Epigenomics. Ik vind het erg leuk om de kennis die ik daar op doe toe te passen in een relevante bijbaan!

Bekijk onze aankomende evenementen!

Leerlingenactiviteiten
Docentenactiviteiten