Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Coördinator PWS: Jan Marijnissen

Afbeelding1

Mijn naam is Jan Marijnissen. Van huis uit ben ik bioloog en fysicus, maar gepromoveerd in de vakdidactiek van de biologie. Ik werk voor het PUC sinds het is opgericht. Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in de profielwerkstukken.

Binnen het PUC of Science hebben we PUC profielwerkstukken. We helpen, met een team medewerkers, scholieren bij het PWS. Via het vragenformulier op deze website kan je ons vragen stellen. De meeste vragen gaan over literatuur (als het achter een betaalmuur zit kunnen wij er wel vaak bij en kunnen een PDF sturen van het artikel) en over een deel van de data acquisitie, vaak in één van onze labs, soms bij de HAN.

Daarnaast bezoeken we scholen met een lezing over het PWS en met speeddates waarbij groepjes scholieren kunnen sparren over hun onderzoeksvraag met onze master studenten. Jaarlijks organiseren we een landelijk profielwerkstukken wedstrijd; de Van Melsenprijs. Daarmee zijn we meteen begonnen toen het PWS werd ingevoerd, daardoor zijn we de oudste PWS prijs in Nederland (28 jaar). Jaarlijks geven we een tijdschrift uit over de 10 genomineerde werkstukken voor de Van Melsenprijs. En ieder jaar vaardigen we teams af naar het Science Makers Award Gala.

We hebben Webinars over nuttige zaken rondom het PWS, zoals opmaak en hoe je dieper op het net kan zoeken dan met alleen google scholar. Tot vorig jaar bezochten we met de winnaars van de VMP een internationale wedstrijd, helaas heeft de oorlog in Oekraïne dat nu onmogelijk gemaakt. Zoals je ziet heel afwisselend werk in een leuk team!

Bekijk onze aankomende evenementen!
Leerlingenactiviteiten
Docentenactiviteiten