Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Vaksteunpunt coördinator natuurkunde: Virgil Tromp

Virgil Tromp

Ik ben Virgil Tromp en ben per 1 september de nieuwe VSP voor natuurkunde bij het PUC op de Radboud Universiteit.

Met veel plezier geef ik natuurkundelessen aan voornamelijk bovenbouwleerlingen op het Dominicus College en op de Monnikskap. De Radboud Universiteit is voor mij bekend terrein omdat ik hier gestudeerd heb en ik een aantal jaar ook tutor van eerstejaars studenten natuurkunde ben geweest.

Dankzij twee leerlingen die vorig jaar een zeer gedegen onderzoek hebben gedaan naar de beleving van akkoorden in verschillende muzikale stemmingen, heb ik deze baan als vaksteunpuntcoördinator natuurkunde gekregen. Het enthousiasme van deze leerlingen na het winnen van de Van Melsenprijs, was de beste aanbeveling die ik kon krijgen 😉.

Natuurkunde is een prachtig vak waarvan je de leerlingen al veel moois op school zelf kunt laten ervaren. Maar als we de leerlingen de kunnen laten meedenken met en meegenieten van de state-of-the-art ontwikkelingen in wetenschap en techniek, wordt het helemaal fantastisch. Daarom ben ik blij dat we na de drooglegging in Coronatijd weer interessante, leerzame en inspirerende activiteiten op natuurkunde gebied organiseren voor bovenbouw VWO leerlingen en docenten.

Bekijk onze aankomende evenementen! 
Leerlingenactiviteiten
Docentenactiviteiten