Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Zoek in de site...

Science-wedstrijden/olympiades

Ben jij competitief ingesteld? Scholieren kunnen aan diverse wedstrijden over 'natuurwetenschappen' deelnemen. Op deze pagina staan alvast een aantal wedstrijden op een rijtje. Wil jij weten voor welke wedstrijden jij je op dit moment kunt inschrijven, hou dan goed de agenda in de gaten.

Van Melsenprijs

De Van Melsenprijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die binnen hun profielwerkstuk op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd.


EUSO

De European Union Science Olympiad (EUSO) is een wedstrijd voor teams van havo/vwo leerlingen. De nadruk van deze Olympiade ligt niet op de theorie maar op vaardigheden m.b.t. biologie, natuurkunde en scheikunde.

IJSO

De International Junior Science Olympiad (IJSO) is een kenniswedstrijd in de vakgebieden biologie, natuurkunde en scheikunde voor leerlingen tot 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Zo'n 300 toptalenten uit vijftig verschillende landen gaan de strijd met elkaar aan.

Wiskunde Olympiade

De Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van klas 1 t/m 5 havo en vwo. Je kunt niet alleen zelf in de prijzen vallen, je kunt er met je medeleerlingen ook voor zorgen dat jullie school in de prijzen valt.

Wiskundetoernooi

Het Wiskundetoernooi is een wiskundewedstrijd bedoeld voor teams van middelbare scholieren uit de bovenbouw. In de ochtend vindt de traditionele estafette plaats en 's middags is er de Sum of Us, die over een toepassing van de wiskunde gaat.

Kangoeroe wedstrijd

De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd. De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.  Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.