Uitgeverij Gottmer

Archiefnummer: 1097
Archiefnaam: GOTT
Sector: Cultuur en recreatie
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1945-1996

Het archief bevat alleen stukken die betrekking hebben op het uitgeven van liturgische werken en dan met name brevieren.

Plaatsingslijst (pdf, 131 kB) vernieuwd januari 2016


Ten geleide
Uitgeverij Gottmer (1945-1996)
De Uitgeverij/Drukkerij J.H. Gottmer werd in 1938 opgericht door Jan Gottmer. Hij gaf ‘leesboeken' en religieuze boeken uit. In 1956 kreeg hij pauselijke toestemming tot het uitgeven van het Breviarium Romanum, het priesterbrevier. In 1959 bepaalde de oprichter dat zijn dochter Hens, die al in de zaak werkte, directeur werd. Hens Gottmer leidde de uitgeverij tot haar afscheid in 1995. Er werden ook schoolboeken, kinderboeken, muziekbiografieën, reisgidsen en hobbyboeken uitgegeven. Om economische redenen moest de drukkerij in  1985 verkocht worden.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over Uitgeverij Gottmer en Hens Gottmer kunt u vinden in RUQuest.
- Bibliografie in Bibliografieën Katholiek Documentatie Centrum

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Hens Gottmer zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.