Bomans, familie

Archiefnummer: 295
Archiefnaam: BOMA
Sector: Cultuur en recreatie
Soort archief: Archivalia van personen
Datering: 1970-1971

Over dit archief
Deze archivalia betreffen met name correspondentie naar aanleiding van het NCRV-televisieprogramma "Bomans in triplo". De eerste uitzending van dit programma vond plaats in november 1970, waarna een herhaling volgde in januari 1971.
In dit programma spraken Godfried Bomans, zijn broer Johannes Baptist (Arnold) en zijn zus Borromé (Wally) over geloofszaken. In de KDC-collectie is een videoband van het programma. Zie de Catalogus van het KDC. De teksten van het programma "Bomans in triplo" zijn te vinden in het boek Van Dichtbij Gezien door Godfried Bomans.

Plaatsingslijst (pdf, 36 kB)

Godfried Bomans

Literatuur van en over Godfried Bomans kunt u vinden in RUQuest en Picarta.
- Van dichtbij gezien : Rome, Jeruzalem, Maastricht, Zundert / Godfried Bomans. Leiden: Sijthoff, 1970

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over G.J.A. Bomans zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Bomans, Godfried’ vindt u het bedoelde materiaal.