Lemmen, P.J.L.

Archiefnummer: 387
Archiefnaam: LEMM
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1967-1975

Plaatsingslijst (pdf, 45 kB)

P.J.L. Lemmen (1925-1978)

Ten geleide
P.J.L. Lemmen (1925-1978)
Piet Lemmen werd geboren te Venray en stierf te Helden. Hij was priester, en secretaris van de Diocesane Raad voor Pastorale Aangelegenheden in het bisdom Roermond.
Benoemd in 1967 onder bisschop Moors was hij secretaris van tal van commissies, werkzaam op pastoraal gebied. In 1972, bij de benoeming van dr. J. Gijsen tot bisschop, was Lemmen actief als voorman in de strijd tegen deze benoeming. Een groot gedeelte van deze archivalia (nrs. 24-41) handelt hierover. In 1975 werd Lemmen benoemd tot pastoor-deken te Helden. Hiermee eindigen de archivalia.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over P.J.L. Lemmen zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Lemmen, P.J.L.’ vindt u het bedoelde materiaal.