Boer, J.P.C. de

Archiefnummer: 705
Archiefnaam: BOER
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1920-1967

Plaatsingslijst (pdf, 70 kB) vernieuwd september 2019


Ten geleide
Joseph Petrus Christiaan De Boer (1897-1976)
Jos de Boer was van 1916 tot 1920 onderwijzer bij het L.O. en het U.L.O., daarna leraar bij het V.H.M.O. en rector van het R.K. Meisjeslyceum in Den Haag. Hij studeerde Romaanse talen in Amsterdam en promoveerde in 1933 te Nijmegen op het proefschrift Victor Hugo et l'enfant. In 1947 werd hij inspecteur van het Gymnasiaal en Middelbaar Onderwijs. Hij was voorzitter van de Gezinsraad en van commissies op politiek en sociaal terrein.
De Boer was redacteur van Het Gezin en Bonaventura en mede-oprichter van het dagblad Het Binnenhof. Hij publiceerde over huwelijk, gezin, gezinsopvoeding (Naar de bronnen van het geluk. Gedachten over gezinsopvoeding, 1947), gezinspolitiek en onderwijs. Vele malen was hij spreker op congressen over onderwijs en gezin in binnen- en buitenland.

Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over Jos de Boer of Jos P.Chr. de Boer kunt u vinden in RUQuest.
- Gedeeltelijke bibliografie in Knipselcollectie KDC

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over J.P.C. de Boer zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.