Thomas More Academie

Archiefnummer: 1285
Archiefnaam: THMO
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1989-2004

Plaatsingslijst (pdf, 439 kB)

"De hoge g. Emoties van God en mensen in gezongen muziek", Lezingen en muziek, Thomas More Academie, 1997

Ten geleide
Thomas More Academie (1989-2004)
De Thomas More Academie werd opgericht in 1990. De Academie bood een venster tussen wetenschap en maatschappij. In lezingen, symposia en publicaties werden maatschappelijke en culturele vragen vanuit levensbeschouwelijk perspectief verkend. Het was een samenwerkingsverband van de Katholieke Universiteit Nijmegen, de Universiteit Tilburg, de Radboudstichting, het Katholiek Studiecentrum voor Geestelijke Volksgezondheid, het Thijmgenootschap, het Verbond van Katholieke Maatschappelijke Organisaties en het Katholiek Instituut voor Massamedia. De Katholieke Universiteit Nijmegen verzorgde de infrastructuur. Vanaf 1992 werd de Academie grotendeels door de Katholieke Universiteit bekostigd.
De Thomas More Academie ontwikkelde en organiseerde in opdracht van bedrijven en instellingen symposia en studiedagen. De Academie stelde ook het televisieprogramma Thomas More samen dat eens in de maand op zondag door de KRO werd uitgezonden.

In 2001 fuseerden het Katholiek Studiecentrum en de Thomas More Academie tot het nieuwe Soeterbeeck Programma. Dit is een onderdeel van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. Op zijn beurt fuseerde het Soeterbeeck Programma in 2015 met het Centrum voor Ethiek en sindsdien is de naam Radboud Reflects. De meeste activiteiten van Radboud Reflects worden op de campus van de Radboud Universiteit en in het centrum van Nijmegen georganiseerd.

Literatuur van en over de Thomas More Academie kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over de Thomas More Academie zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Thomas More Academie’ vindt u het bedoelde materiaal.