Kremers, J.

Archiefnummer: 810
Archiefnaam: KREM
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1961-1965

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 250 kB)

Johan Kremers (1933-...)

Ten geleide
Johan Kremers (1933-…)
Kremers was van 1965-1977 hoogleraar psychologie aan de Katholieke Nijmeegse Universiteit (KUN) en adjunct-directeur van het Psychologisch Laboratorium van de KUN. Van 1972-1986 was hij voorzitter van het Stichtingsbestuur van de KUN. Hij was voorzitter van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid vanaf 1972. Ook was hij mede-voorzitter van het Landelijk Pastoraal Overleg van de Nederlandse Rooms-katholieke kerk. In 1977 werd hij benoemd tot commissaris van de koningin in Limburg. Dit bleef hij tot 1989 toen hij vice-voorzitter werd van de Robeco-groep.
Bron: KDC knipselcollectie.

Literatuur van en over Johan Kremers kunt u vinden in RUQuest.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Johan Kremers zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Kremers, J.’ vindt u het bedoelde materiaal.