Moorsel, P.P.V. van

Archiefnummer: 1106
Archiefnaam: MOOR
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1904-1916 (1948, 1960)

Plaatsingslijst (pdf, 46 kB)


Ten geleide
Paulus Petrus Vitalis van Moorsel (1931-1999)
Van Moorsel werd geboren te Wassenaar. Hij werd in 1958 tot priester gewijd en was kort kapelaan te Roelofarendsveen. Hij promoveerde in 1964 te Rome in de kerkgeschiedenis op een proefschrift, dat in het Nederlands verscheen als Rotswonder of Doortocht door de Rode Zee : de rol en betekenis van beide in de vroegchristelijke letteren en kunst. Tevens studeerde hij daar christelijke archeologie.
Hij was docent kunst- en kerkgeschiedenis aan het Groot-seminarie te Warmond. Na vanaf 1971 wetenschappelijk medewerker en lector te zijn geweest, werd hij aan de Leidse Universiteit hoogleraar in de Geschiedenis van de vroeg-christelijke en Koptische kunst. Dit was hij van 1980 tot 1989. Hij was gasthoogleraar in Münster en vice-voorzitter van de Rotterdamse diocesane commissie voor liturgie, kerkmuziek en kerkelijke kunst en lid van de diocesane commissie voor kerkelijk kunstbezit.
Hij ging in 1996 met emeritaat en overleed in 1999 te Den Haag.
Bron: KDC Knipselcollectie

Literatuur van en over Paul van Moorsel kunt u vinden in RUQuest.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over P.P.V. van Moorsel zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Moorsel, P.P.V. van’ vindt u het bedoelde materiaal.