Mulders, M.H.

Archiefnummer: 787
Archiefnaam: MULM
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1929-1970

Plaatsingslijst (pdf, 35 kB)


Ten geleide
M.H. Mulders CssR (1905-1989)
Martinus Hubertus Mulders werd geboren op 10 mei 1905. In 1924 trad hij in bij de orde van de Redemptoristen en in 1929 werd hij tot priester gewijd. Hij studeerde kerkgeschiedenis aan de theologische faculteit in Nijmegen en promoveerde in 1941 op het proefschrift Geert Groote en het huwelijk. Hij was professor aan het philosophicum-theologicum van de Redemptoristen te Wittem, waar hij les gaf in kerkgeschiedenis, dogmageschiedenis, patristiek en in de geschiedenis van de orde. Hij vertaalde pauselijke brieven en encyclieken en documenten van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Mulders overleed op 17 januari 1989 te Wittem.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over M.H. Mulders kunt u vinden in RUQuest.
- Bibliografie in Bibliografieën Katholiek Documentatie Centrum.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over M.H. Mulders zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Mulders, M.H.’ vindt u het bedoelde materiaal.