Peters, J.A.J.

Archiefnummer: 785
Archiefnaam: PETJ
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1912-1961

NB: Het KDC-archief van T.J.M.F. van Velthoven bevat artikelen van en materiaal over J.A.J. Peters.

Plaatsingslijst (pdf, 42 kB)

J.A.J. Peters CssR (1909-1961)

Ten geleide
J.A.J. Peters CssR (1909-1961)
Johannes [Jean] Arnoldus Jozef Peters werd op 24 juli 1909 geboren te Posterholt (L.). Hij trad in bij de redemptoristen en werd in 1934 te Wittem tot priester gewijd. Aldaar was hij professor in de filosofie aan het philosophicum-theologicum van zijn orde. In 1946 werd hij hoogleraar kenleer en metaphysiek aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Peters publiceerde o.m. over metafysica en over de plaats Wittem. Hij overleed te Heilo op 4 oktober 1961 en ligt begraven op het kloosterkerkhof van de Nebo-kerk te Nijmegen.

Literatuur van en over Johannes Arnold Jozef Peters kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over J.A.J. Peters zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Peters, J.A.J.’ vindt u het bedoelde materiaal.