Teeuwen, S.W.J.

Archiefnummer: 777
Archiefnaam: TEEU
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1905-1960

Plaatsingslijst (pdf, 109 kB)

dr. S.W. Teeuwen, priester bisdom Roermond, tijdelijk rector van het Pius Convict

Ten geleide
S.W.J. Teeuwen (1892-1960) = St.W.J. Teeuwen
Etienne W. J. Teeuwen (Etienne is de Franse vorm van Stephan) werd geboren te Tegelen op 27 juli 1892. In 1917 werd hij tot priester gewijd. Hij werd leraar aan het Bisschoppelijk College te Roermond. In 1926 promoveerde hij in Paderborn op het proefschrift Sprachlicher Bedeutungswandel bei Tertullian : ein Beitrag zum Studium der christlichen Sondersprache.
Van 1953 tot 1960 was hij rector van het Pius-convict te Nijmegen. [Zie ook het KDC-archief van het Piusconvict.] Teeuwen overleed in het St.-Laurentiusziekenhuis te Roermond op 29 november 1960.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over S[t].W.J. Teeuwen kunt u vinden in RUQuest.
- Bibliografie van 1926 tot 1938 in KDC-Knipselcollectie.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over S.W.J. Teeuwen zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Teeuwen, S.W.J.’ vindt u het bedoelde materiaal.