Vilsteren, Eef van

Archiefnummer: 1172
Archiefnaam: VILE
Sector: Stands- en vakorganisaties
Soort archief: Verzameling van persoon
Datering: 1993-1994

Plaatsingslijst (pdf, 121 kB)


Ten geleide
Eef van Vilsteren O.Carm. (1945-…)
Eef L. van Vilsteren werd in 1945 geboren in een boerengezin te Wijhe. Hij had negen broers en één zus. Zijn broer Herman was missionaris in de Fillipijnen. Hij werd daar in 1973 vermoord. Eef ging naar de seminaries in Zenderen en Merelbeek (L), was novice van de Carmelieten in Boxmeer en Dordrecht. Eind jaren zestig studeerde hij in Nijmegen bij godsdienstpsycholoog Berger en theoloog Schillebeeckx. In 1974 werd hij tot priester gewijd.

Hij was pastor en jongerenpastor in Boxmeer waar hij kennis maakte met de wereld van de on- en laaggeschoolde jongeren. Zelf werkte hij kort bij Van Nelle in Rotterdam tussen Turkse collega’s. Na deze ervaringen werd hij in 1981 bedrijfspastor in Twente, bij AKZO, Holec en Stork, wat hij in 2001 nog steeds was. Een bedrijfspastor is niet in dienst van het bedrijf maar wordt gedoogd. Eef van Vilsteren vind de noden van anderen belangrijker dan de kerk en ziet het betrekkelijke van de functie van bedrijfspastor. “Hier en daar kun je wat bewerkstelligen, maar het is altijd in de marge.”
Bron: KDC – Knipselcollectie

Literatuur van en over de Eef van Vilsteren kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over E.L. van Vilsteren zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Vilsteren, Eef van’ vindt u het bedoelde materiaal. [Geluidsbanden]