Zoek in de site...

Wat vertelt ons DNA? Lezing over genetica en taalontwikkelingsstoornissen (TOS) (Lezing)

Datum
donderdag 23 maart 2023Plaats in mijn agenda
Tijd
vanaf 14:30
Locatie
Senaatszaal, Comeniuslaan 2, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud TOS Fonds
Beschrijving

Op donderdag 23 maart ontvangen we je graag op de campus voor een middag vol verdieping over het wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het zo vroeg mogelijk ontdekken van taalontwikkelingsstoornissen. Onze wetenschappers vertellen u graag meer over hun onderzoek.

Het programma

14.30: Ontvangst met een kopje koffie en/of thee

15.00: Start programma

  • We trappen af met Paula Fikkert, hoogleraar eerste taalverwerving aan de Radboud Universiteit
  • Vervolgens luisteren we naar Else Eising, postdoc onderzoeker bij Language and Genetics Departement van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek
  • Miloe Kennis (arts-onderzoeker Klinische Genetica) en Lot Snijders Blok (Klinisch Geneticus) van het Radboudumc vertellen ons meer over het onderzoek GenTOS; wat vertelt ons DNA? Ze praten u bij over de nieuwste resultaten van genetisch onderzoek bij kinderen met TOS, en wat dit kan betekenen voor de huidige praktijk en voor de toekomst.
  • Als laatste vertelt Tessel Boerma (onderzoeker aan het Utrecht Institute of Linguistics OTS in het Universitair Medisch Centrum Utrecht) meer over de taalvaardigheid van kinderen met het 22q11.2 deletiesyndroom en de implicaties voor kinderen met TOS.

16.20: Ruimte voor vragen aan de experts

16.30: Plenaire afsluiting

De lezing is gratis toegankelijk, een donatie aan het Radboud TOS Fonds wordt zeer op prijs gesteld.