Tijdlijn

Een 100-jarig lustrum nodigt ons uit om terug te blikken op een rijke geschiedenis, vol met speciale gebeurtenissen, inspirerende personen en spannende ontwikkelingen. De oorsprong van de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen ligt in 1923, toen de universiteit haar deuren opende. Duik in de verhalen van de twee faculteiten op deze website of neem een kijkje bij de bollen in de trappenhal van het Erasmusgebouw!

1945 - 1964

Colofon

Deze tijdlijn is gemaakt op basis van een denktankrapport – gemaakt door studenten van de Faculteit der Letteren. De teksten zijn geschreven door Jan Brabers, Matthijs Kraijo, Lyndsey Denton-Frey en Frederieke Wielers. De vormgeving is verzorgd door Eva Steentjes en Eva de Waal.

Disclaimer

De rechten van de Tijdlijn blijven toebehoren aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Het werk is beschermd onder auteursrecht CC BY-NC-ND 4.0.

De afbeeldingen die gebruikt zijn in de Tijdlijn zijn voorzien van bronvermelding waar nodig. Daarnaast worden hieronder vervaardigers genoemd die onder het auteursrecht hier benoemd dienen te worden:

• Jan van Leeuwen (1994)
  • Luns TMH (1942)
  • KU Nieuws (1970)
  • KUN (1950)
  • Dienst Communicatie KUN, KDC (1969, geschonken door Werkgroep Universitaire Beweging)