Yosha Wijngaarden wint 5e Boekman Dissertatieprijs

Datum bericht: 1 juli 2022

Op 30 juni reikte staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu samen met NWO-voorzitter Marcel Levi de 5e Boekman Dissertatieprijs uit. Dit jaar ging de prijs naar Yosha Wijngaarden, universitair docent mediastudies & cultureel beleid.

De Boekman Dissertatieprijs wordt iedere drie jaar toegekend aan het beste Nederlandse promotieonderzoek over kunst, cultuur en maatschappij. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en is bedoeld om recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek over kunst, cultuur en maatschappij onder een breed publiek bekend te maken.

Yosha Wijngaarden verdedigde in 2019 haar proefschrift Spaces of co-working: situating innovation in the creative industries aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dit proefschrift verkende ze op interdisciplinaire wijze waarom creatieven zo graag elkaars nabijheid opzoeken, en wat de effecten van deze nabijheid zijn.

Lees haar proefschrift Spaces of co-working : situating innovation in the creative industries of bekijk een filmpje waarin Wijngaarden zelf uitleg geeft over haar onderzoek.