Zoek in de site...

Assessments

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van assessments om te toetsen of sollicitanten over de voor een functie benodigde vaardigheden beschikken. Een assessment bestaat meestal uit meerdere onderdelen en wordt door je potentiële stagebedrijf of werkgever ingezet om een beeld te krijgen van je kennis en capaciteiten. Vragenlijsten, persoonlijkheidstesten en intelligentietesten komen het meest voor.

Hoe bereid ik mij voor op een assessment?

Assessments komen in alle soorten en maten voor. Het is dan ook van groot belang om een goed idee te hebben van wat je kunt verwachten. In hun boek "Assessment doen" geven Bas Kok en Ferry de Jongh, beiden sinds 1990 betrokken bij het afnemen van assessments, advies over de ideale voorbereiding op assessments en psychologische tests.

Het oefenen van capaciteiten- of intelligentietesten lijkt, mits het onderdeel uitmaakt van je assessment, een belangrijke sleutel tot succes. Door veel te oefenen en de verschillende soorten oefeningen te 'herkennen', vergroot je de kans dat je testresultaat een goede afspiegeling is van jouw daadwerkelijke capaciteit of intelligentie.

Oefenassessment

Ben je op zoek naar specifieke en persoonlijke voorbereiding op assessments? Misschien is een oefenassessment via JP Werkrevisie dan iets voor je. Een oefenassessment is een verkorte vorm van een selectie- of ontwikkelassessment. Deze variant bevat kenmerkende onderdelen van complete assessments en is vooral bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden op een belangrijk assessment. Met de feedback en ontwikkeltips kom je op de dag van het echte assessment niet voor verrassingen te staan.

Er zijn daarnaast diverse websites waarop je oefentesten kunt maken. Een kleine greep uit het (gratis) aanbod:

Meer weten over assessments?

Maak een afspraak met de Career Officer van Career Service Arts.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het lezen van deze pagina? Laat het ons dan weten via careerservice@let.ru.nl.