Zoek in de site...

Cv en motivatiebrief

Curriculum vitae (cv) en motivatiebrief

Een goed begin is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je cv en motivatiebrief zijn afgestemd op de vacature die je hebt gevonden. Laat zien dat je op de hoogte bent van de organisatie en van de inhoud van de functie. In Nederland is het gebruikelijk dat een recruiter of manager zijn contactgegevens onderaan een vacature zet voor informatie over de selectieprocedure en/of de inhoud van de functie. Maak hier gebruik van! Het kan in je voordeel werken als er al een contactmoment met je is geweest, voordat je motivatie wordt gelezen.

Curriculum vitae

Recruiters ontvangen soms wel honderden sollicitaties op één enkele vacature en bepalen vaak al binnen een paar seconden of je geschikt wordt geacht voor de functie. Als je dus door wil naar 'de volgende ronde' (een assessment of sollicitatiegesprek), besteed dan aandacht aan je sollicitatie en zorg ervoor dat je cv er goed uitziet. De volgende documenten kunnen je een eind op weg helpen:

Motivatiebrief

Gebruik geen standaardbrief, maar pas je motivatie altijd aan. Richt deze op de (stage)vacature, de open sollicitatie of het evenement waarin je interesse hebt (zoals een business course of carrièrebeurs waar cv-selectie wordt toegepast). Je motivatie ondersteunt je cv. Laat zien dat je je huiswerk goed hebt gedaan. Onderstaande bestanden kunnen van pas komen:

Meer weten?

Wil je meer informatie over cv en motivatiebrieven? Maak een afspraak met de Career Officer van Career Service Arts. Als je onze Career Officer naar je cv en/of motivatiebrief wil laten kijken, kun je de documenten ook naar careerservice@let.ru.nl sturen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het lezen van deze pagina? Laat het ons dan weten via careerservice@let.ru.nl.