Zoek in de site...

Florie van Hummel

Naam alumnus: Florie van Hummel
Leeftijd: 23 jaar
Bedrijf: Heuvel Marketing / UITLIEFDE weddings
Functie: Moderne Marketing Consultant / Weddingplanner & mede-eigenaar
Jaar afstuderen: 2016
Studie / opleiding: Communicatie- en informatiewetenschappen met Duits

Hoe ben je aan een eerste baan gekomen?
Als student werkte ik al bij Heuvel Marketing. Via via werd ik getipt dat ze daar nog iemand zochten voor een paar uur in de week. Het leek me prima om hiermee te beginnen om toch wat relevante ervaring naast de studie op te doen. Na mijn studie ben ik dit steeds meer uit gaan breiden en uiteindelijk hier fulltime aan de slag gegaan. Daarnaast ben ik samen met Wies aan mijn andere eerste baan gekomen: als ondernemer. We besloten beiden aan het einde van de opleiding dat we nog niet door wilden met een master, maar dat we iets anders wilden. En zo startten we met de opleiding tot weddingplanner en daarbij ons eigen bedrijfje.

Wanneer ben je begonnen met zoeken naar je eerste baan?
Ik ben weinig op zoek geweest. Dankzij het starten bij Heuvel Marketing in mijn studententijd kon ik daar gemakkelijk doorgroeien. De ideeën voor ons eigen bedrijf begonnen rond mei 2016 pas echt serieus te worden. Ik had al langer met het idee gespeeld om iets met planning en organisatie te gaan doen, en dankzij het creatieve wat ook bij het weddingplannen komt kijken, vond ik dit de perfecte combinatie. En Wies ook. Dus hakten we in mei de knoop door en schreven ons in voor de opleiding, want ja: die bestaat écht.

Hoe lang heb je er over gedaan om die baan te vinden?
Ik heb geen echte tijd hoe lang ik gezocht heb, het gebeurde allemaal nog tijdens het afstuderen. Direct in de zomer gingen we aan de slag met een ondernemingsplan en startte ik met werken tegelijkertijd.

Wat is je mee- en/of tegengevallen in je zoektocht?
Ik had verwacht dat het allemaal veel lastiger en vooral ook definitiever zou zijn. Op dit moment zijn Wies en ik druk bezig met het hervormen van onze dienst, omdat we erachter komen dat bepaalde aspecten toch minder passen. En dat is helemaal niet erg, het toffe aan ondernemen is dat je zelf de baas bent, dus je kunt veranderen wanneer je wilt. Het is me dus ontzettend meegevallen en ik ben blij dat ik de ervaring die ik opdoe bij mijn baan ook direct weer kan gebruiken voor onze onderneming.

Welke kennis/vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan, gebruik je in je werk?
Hoe standaard het ook mag klinken, maar dat is toch wel het analytische denken. Tijdens de opleiding leer je -meer dan je denkt- om kritisch te kijken naar teksten. Een kritische blik is bij mijn beide banen zeker een toegevoegde waarde. Daarnaast komt ook mijn vreemde taal, Duits, nog terug op mijn werk bij Heuvel Marketing. Als ondernemer bleken we toch nog wel wat onthouden te hebben van de meer marketing-gerichte vakken. Vooral in vergelijking met andere weddingplanners in opleiding merk je dat het hebben van een universitaire achtergrond wel in je voordeel kan werken, bijvoorbeeld bij het maken van de website.

Van welke extracurriculaire activiteiten heb je nu profijt?
Mijn bestuursjaar. Dat is het enige jaar waarin ik echt dingen in de praktijk heb gebracht. Ook het benaderen van bijvoorbeeld leveranciers voor een styled shoot voor het weddingplannen, vond ik niet zo spannend omdat ik dit al eerder had gedaan tijdens dat jaar. Daarnaast natuurlijk mijn buitenlandverblijf, omdat het me vloeiender in Duits heeft gemaakt.

Welke vaardigheden had je graag willen ontwikkelen tijdens je studie?
Meer kennis over nieuwe middelen van communicatie. Helaas loopt de universiteit toch altijd een beetje achter met wat er op het moment gebeurt, waardoor er bijvoorbeeld nog (te) weinig aan online communicatie wordt besteed. Daarnaast had ik graag meer geleerd over visuele communicatie, zoals het gebruik van InDesign.

Wat is jouw gouden tip voor een student (die op zoek gaat naar zijn eerste baan)?
Zet niet te hoog in. Ga op zoek naar een plek waar je veel mag leren en ook fouten kunt maken (omdat je bijvoorbeeld als junior begint). Zo kun je er pas echt achter komen wat je leuk vindt. En, als je het leuk vindt: ga ondernemen. Wij raden het zeker aan ;-)