Zoek in de site...

Suzanne de Kort

Naam alumnus: Suzanne de Kort
Leeftijd: 27 jaar
Bedrijf: KNVB
Functie: Manager Volunteers UEFA Women’s Euro 2017
Jaar afstuderen: 2017
Studie / opleiding: Communicatie en Beïnvloeding

Hoe ben je aan een eerste baan gekomen?
Ik heb gesolliciteerd op deze functie via werkenindesport.nl

Wanneer ben je begonnen met zoeken naar je eerste baan?
Al tijdens mijn master hield ik interessante vacatures in de gaten. Ik ben ook diverse keren op gesprek geweest maar merkte dat organisaties nog twijfelden omdat ik nog niet was afgestudeerd. Na het behalen van mijn diploma ging solliciteren een stuk makkelijker

Hoe lang heb je er over gedaan om die baan te vinden?
Voordat ik deze baan had, heb ik zeker een half jaar naar leuke functies gezocht.

Wat is je mee- en/of tegengevallen in je zoektocht?
Tegengevallen: Een afwijzing maakte me onzeker. Het kan moeilijk zijn om weer in de pen te kruipen voor een volgende sollicitatie.
Meegevallen: Heel veel mensen willen je graag helpen! Laat weten waarnaar je op zoek bent (bijv. via LinkedIn).

Welke kennis/vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan, gebruik je in je werk?
Presenteren voor grote groepen, het verzamelen van data, inzet van social media en het belangrijkste: helder communiceren naar je doelgroep.

Van welke extracurriculaire activiteiten heb je nu profijt?
Zowel in mijn bachelor als in mijn master heb ik in mijn vrije ruimte stagegelopen. Mijn laatste stage was bij Heineken en ik merk dat organisaties dat als grote meerwaarde beschouwen. Daarnaast heb ik altijd op hoog niveau gesport. Ook de vaardigheden die ik daar heb ontwikkeld, zoals presteren onder druk en samenwerken, komen nu van pas.

Welke vaardigheden had je graag willen ontwikkelen tijdens je studie?
Ik had nog wel een semester in het buitenland willen doen. Daarnaast had ik had meer praktische skills willen ontwikkelen, zoals het inzetten van SEO en het kennen van de basis van designprogramma’s. Dat laatste ben ik nu zelf op aan het pakken.

Wat is jouw gouden tip voor een student (die op zoek gaat naar zijn eerste baan)?
Schrijf een korte motivatie en pas je CV specifiek aan voor de functie waarop je solliciteert. Daarnaast: bij een eerste kennismaking moet het van twee kanten klikken! Ik merkte dat ik teleurgesteld was na een afwijzing van een bedrijf, terwijl ik zelf eigenlijk ook geen fijn gevoel had bij het eerste gesprek. Bij mijn baan bij de KNVB voelde het vanaf het allereerste contact goed!