Zoek in de site...

Videonetwerkgesprek

Tijdens je master zet je vaak al de eerste stappen in je verdere loopbaan. Alumni (afgestudeerden) kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld door met je mee te denken over een stage, door hun sollicitatie-ervaringen met je te delen of je te vertellen over specifieke vakgebieden of functies. Alumni weten bovendien uit eigen ervaring hoe jouw academische kennis en opgedane skills zich vertalen in het werkveld.

Videonetwerkgesprek met een alumnus

Via Career Service Arts kan je als masterstudent in contact komen met een alumnus, met wie je een videonetwerkgesprek van ongeveer een half uur voert. Je kiest zelf op welk moment in je master je van deze netwerkgelegenheid wilt profiteren.

Studenten die je voorgingen, gaven aan dat ze door het gesprek een beter beeld hebben gekregen van het werkveld en hun eigen toekomstperspectieven.

Hoe werkt het?

We brengen je in contact met een alumnus wiens loopbaan past bij jouw interesses of die je kan helpen met je specifieke vragen. Om die match te kunnen maken, vragen we je om op LinkedIn te kijken waar alumni van jouw opleiding zoal terecht zijn gekomen en in een korte vragenlijst aan te geven wat je daarin aanspreekt (of juist niet) en wat je aan een alumnus zou willen vragen.

Naar aanleiding van jouw aanvraag gaan we op zoek naar een match op maat. Vanwege de zomerperiode kan het meerdere weken duren voor we je formulier in behandeling kunnen nemen en/of een match hebben gevonden. Wil je eerst rustig je scriptie afmaken of op vakantie? Geen probleem. Je mag nog tot een jaar na je afstuderen een gesprek aanvragen via het formulier op de website van Career Service Arts.

Wanneer de match is gemaakt, ontvang je de contactgegevens van jouw gesprekspartner en plan je zelf een afspraak in voor een videogesprek van +/- een half uur. Je ontvangt bovendien een aantal tips voor (een goede voorbereiding op) het voeren van een online gesprek.

Aanmelding

Aanmelden voor het netwerkgesprek kan via onderstaande link. In dit formulier vind je ook tips voor je LinkedIn-zoektocht en de vragenlijst.

Voor vragen over het netwerkgesprek kan je contact opnemen met alumni@let.ru.nl.

NB: De netwerkgesprekken zijn met name bedoeld voor masterstudenten. Als bachelorstudent ben je zeker ook welkom om je aan te melden via onderstaande aanmeldknop. Dan onderzoeken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen bij de vragen die je hebt.