Zoek in de site...

Stagemogelijkheden

Type stages

Stageminor
De Stageminor is bedoeld voor letterenstudenten die zich in het kader van hun opleiding nadrukkelijk willen oriënteren op het werkveld en al tijdens hun studie praktijkervaring willen opdoen in een bepaald vakgebied. Het betreft een facultaire minor van 15 EC, welke onderdeel wordt van je examenprogramma. Benieuwd wat de Stageminor precies inhoudt en welke stappen je dient te ondernemen? Bekijk ons stappenplan Stageminor of download de Handleiding Stageminor 2021-2022 (pdf, 237 kB) voor een uitputtend overzicht.

TW Stage
Studenten van de opleiding Taalwetenschap kunnen tijdens hun bachelorprogramma een stage van 5 EC volgen (TW stage). Neem contact op met de studieadviseur van de opleiding of kijk in de studiegids voor de eisen aan deze stage.

Stage zonder studiepunten
Het is mogelijk om een stage buiten het studieprogramma te lopen. Je schrijft dan geen stageverslag en krijgt geen begeleiding vanuit je opleiding. Je hoeft ook geen goedkeuring voor je stage te vragen via Osiris Zaak, noch Career Service Arts op de hoogte te stellen van het feit dat je deze stage loopt. Wel kan Career Service Arts eventueel ondersteunen tijdens je zoektocht naar een dergelijke stage. Let op: deze stage wordt niet op je diploma vermeld.

In welk jaar loop je welk type stage?

De stageminor vindt plaats tijdens B3. Of dit in het eerste of in het tweede semester is, is afhankelijk van het curriculum van jouw bacheloropleiding. Als je vragen hebt over wanneer je het beste stage kunt lopen, kun je terecht bij je studieadviseur. De studieadviseur kan je het beste helpen met het indelen van je stage met betrekking tot je overige vakken. De TW stage is een onderdeel van B3. Deze kan zowel in semester één als semester twee plaatsvinden. De stage zonder studiepunten kan in principe op elk moment dat je wil gelopen worden, aangezien deze volledig buiten het curriculum valt.

Aantal studiepunten

Type stage Aantal studiepunten
Stageminor (t/m cohort 2017) 15EC
TW stage 5EC
Stage zonder studiepunten 0EC