Zoek in de site...

Stappenplan Stageminor

1. Oriëntatie en zoeken stage

In principe zijn er twee mogelijkheden om aan een stage te komen: je kunt in het aanbod duiken en/of zelf actief op zoek gaan naar bedrijven die jouw interesse hebben.

Afgaan op het aanbod
Career Service speelt een actieve rol in dit proces. In onze stagevacaturebank worden alle stages weergegeven, die binnenkomen bij de universiteit. Ook via Facebook kun je op de hoogte blijven van vacante stageplaatsen. Daarnaast bemiddelen studentenorganisaties als Integrand en AIESEC bemiddelen bij het zoeken naar een stage. Andere aanraders zijn:

Zelf op zoek gaan
Als je niet afhankelijk wilt zijn van wat er wordt aangeboden en een duidelijk beeld hebt van het soort organisatie waar je stage zou willen lopen, kun je het heft in eigen handen nemen. Open solliciteren blijkt regelmatig een succesvolle aanpak te zijn. Je solliciteert dan niet op een specifieke functie, maar stelt jezelf voor aan een bedrijf en inventariseert de stagemogelijkheden.

2. Indien gewenst: hulp bij oriëntatie en sollicitatie

Mocht je zelf geen stageplek kunnen vinden, is er altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de spreekuren van Career Service Arts. We beschikken over een breed netwerk met vele contacten en kunnen je helpen met je zoekstrategie. Daarnaast kunnen we je begeleiden in het sollicitatieproces. Kijk eens op de website naar de informatie over het opstellen van een cv, het schrijven van een motivatiebrief en het aanmaken van digitale profielen. Heb je naar aanleiding van die informatie nog vragen? Schroom ook dan zeker niet om je in te schrijven voor het spreekuur. Als je onze Career Officer wil laten kijken naar je cv of motivatiebrief, kun je deze e-mailen naar careerservice@let.ru.nl.

3. Goedkeuring van je stage

Als je een geschikte stageplaats hebt gevonden, weet dat je daar aan de slag kunt en een contactmoment met de stagecoördinator hebt gehad, vraag je goedkeuring aan bij je opleiding. Voor de procedure kun je terecht bij goedkeuring bachelorstage. Na afronding kun je beginnen met je stage. Mocht tijdens je stage blijken dat de stageperiode wordt gewijzigd, is het raadzaam de wijziging door te geven aan Career Service Arts en een nieuw contract op te laten stellen.

4. Stageverslag en beoordeling

Iedere student die stage heeft gelopen binnen de stageminor, rondt deze stage af met een stageverslag. Het verslag en de beoordeling door de stagebiedende organisatie dienen binnen veertien dagen na afloop van de stage te worden ingeleverd bij de begeleidend docent. Samen dienen ze als middel om een eindcijfer aan de stage te verbinden. Conform de Onderwijs- en Examenregeling van de faculteit stelt de begeleidend docent een cijfer vast, waarbij het cijfer 6,0 geldt als laagste voldoende. De richtlijnen van het verslag vind je, net als alle andere informatie, in de Handleiding Stageminor 2021-2022. (pdf, 237 kB)