Zoek in de site...

Extracurriculaire stage

Misschien heb je vertraging in jouw studieprogramma of wil je gewoonweg meer ervaring opdoen. Een (extra) stage kan dan een mooie invulling en aanvulling zijn.

Extracurriculair of niet?

Je kunt ervoor kiezen om een stage te lopen die wellicht minder tot geen relevantie met jouw studie heeft maar wel jouw interesse ligt. Voor een dergelijke stage heb je dan ook geen goedkeuring vanuit Career Service nodig, geen stageovereenkomst en krijg je ook geen begeleiding vanuit de universiteit. We adviseren dit echter niet!

Wil je stagelopen, begeleiding vanuit de universiteit ontvangen én de stage ook vermeld hebben op jouw diploma?

Dan kies je voor een extra curriculaire stage van 15 ECTS. De voorwaarden voor deze stage vind je in de handleiding (docx, 178 kB).

  1. Je zoekt een interessante stageplaats en komt tot voorlopige overeenstemming met de stage verlenende organisatie.
  2. Je dient een stagegoedkeuringsverzoek via OsirisZaak in (cursuscode: LET-LEM01-15)
  3. Jouw stageverzoek wordt behandeld en een docentbegeleider wordt aangewezen
  4. Na goedkeuring van docentbegeleider stelt Career Service jouw stageovereenkomst op
  5. Je dient een aanvraag bij de Facultaire Examencommissie in om de stage als extra curriculair op jouw diploma te vermelden.*
  6. Je vraagt je stagebeoordeling aan via OsirisZaak.

* Mocht je alleen stage willen lopen als de stage ook op jouw diploma staat, dan kun je stap 5 ook als eerste inzetten. Voorwaarde is wel dat goedkeuring door de Examencommissie alleen telt wanneer je de stage met een positief eindresultaat afrondt en in Osiris is geregistreerd.

NB: Een extra curriculaire stage staat los van de denktank of de individuele invulling daarvan in het derde bachelor jaar.