Zoek in de site...

Stappenplan stage in het buitenland

Stappenplan

1 - Oriëntatie

Bij een stage in het buitenland krijg je, naast het opdoen van werkervaring, de kans om je onder te dompelen in een nieuw land. De combinatie van deze twee ervaringen geeft je een echte voorsprong op de arbeidsmarkt. Een overzicht van organisaties die ondersteunen bij het vinden van een stage in het buitenland vind je hier. Loop je vast in het vinden van een stage die bij jou past? Maak dan een afspraak in ons spreekuur, we denken graag met je mee.

2 - Stage aanmelding

Instructies voor het aanvragen van goedkeuring voor je stage vind je hier.

3 - Beursaanvraag

Aan de Radboud Universiteit zijn twee beurzen beschikbaar voor uitgaande uitwisselingsstudenten die stage lopen. Kijk voor meer informatie op onze webpagina over beurzen.

4 - Ov-vergoeding aanvragen

Omdat geen gebruik kan maken van je studentenreisproduct als je in het buitenland studeert, heb je de mogelijkheid om de zogenaamde ov-compensatie aan te vragen. Als je een beursaanvraag hebt ingediend, krijg je van Radboud International automatisch een getekend en afgestempeld DUO-formulier, dat je alleen nog zelf hoeft in te vullen en bij DUO in te dienen. Mocht je niet in aanmerking komen voor een beurs dan dien je het formulier zelf te downloaden via de website van DUO en langs te gaan bij International Office Arts (E7.21) om een handtekening te halen. Zorg ervoor dat je je studentenreisproduct voor vertrek opzegt.

5 - Huisvesting en onderverhuur van je kamer

Informeer bij je gastuniversiteit of zij al dan niet accommodatie voor je regelen en wat de deadlines en vereisten zijn. Als je besluit op de particuliere markt naar een kamer te zoeken, kunnen testimonials van studenten misschien van pas komen.

Ben je van plan je kamer onder te verhuren tijdens je verblijf in het buitenland? Radboud International biedt de mogelijkheid om je te koppelen aan een inkomende uitwisselingsstudent die op zoek is naar een kamer. Wil je meer weten over de voorwaarden? Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer informatie? Klik hier voor een uitgebreidere checklist voor jouw buitenlandverblijf.