Stagemogelijkheden
Type stages
Stageminor
De Stageminor is bedoeld voor letterenstudenten die zich in het kader van hun opleiding nadrukkelijk willen oriënteren op het werkveld en al tijdens hun studie praktijkervaring willen opdoen in een bepaald vakgebied. Het betreft een facultaire minor van 15 EC, welke onderdeel wordt van je examenprogramma. Benieuwd wat de Stageminor precies inhoudt en welke stappen je dient te ondernemen? Download de Handleiding Stageminor 2021-2022 (pdf, 237 kB). Let op: het kiezen van de stageminor is alleen mogelijk als in 2017 of eerder bent begonnen met je huidige bacheloropleiding.
Denktank
Als je in 2018-2019 of later in het eerste jaar (B1) van je bacheloropleiding begonnen bent, dan volg je in je derde bachelorjaar (B3) een minor van 40 EC. Een onderdeel van deze minor is de Denktank. De Denktank is een cursus van 10 EC waarin je in interdisciplinair samengestelde groepen onder begeleiding van een docent een maatschappelijk vraagstuk, gerelateerd aan het thema van jouw minor, onderzoekt. In de Denktank gebruik je de kennis en vaardigheden die je in je studie en de andere cursussen van de minor hebt opgedaan en breidt deze verder uit door van elkaar te leren tijdens het werken aan het project. Op die manier ontwikkel je de competenties vanuit je eigen discipline voor je professionele toekomst. Die combinatie van onderzoek, reflectie en praktijk is het kernpunt van de Denktank. Voor meer informatie over de Denktank, klik hier.
TW Stage
Studenten van de opleiding Taalwetenschap kunnen tijdens hun bachelorprogramma een stage van 5 EC volgen (TW stage). Neem contact op met de studieadviseur van de opleiding of kijk in de studiegids voor de eisen aan deze stage.
Masterstage
Bij verschillende opleidingen bestaat de mogelijkheid om tijdens de masteropleiding praktijkgericht onderzoek te verrichten, veldwerk te doen of (toegepast) wetenschappelijk onderzoek in opdracht van derden uit te voeren.
Het spreekt voor zich dat in deze fase van de opleiding hoge eisen worden gesteld aan aard, aanpak en resultaten van de werkzaamheden die de student uitvoert. Er dient in de regel een duidelijke relatie te zijn met inhoud en niveau van de opleiding. Voor meer informatie over de masterstage, klik .
Stage zonder studiepunten
Het is mogelijk om een stage buiten het studieprogramma te lopen. Je schrijft dan geen stageverslag en krijgt geen begeleiding vanuit je opleiding. Je hoeft ook geen goedkeuring voor je stage te vragen via Osiris Zaak, noch Career Service Arts op de hoogte te stellen van het feit dat je deze stage loopt. Wel kan Career Service Arts eventueel ondersteunen tijdens je zoektocht naar een dergelijke stage. Let op: deze stage wordt niet op je diploma vermeld.
In welk jaar loop je welk type stage?
De stageminor vindt plaats tijdens B3. Of dit in het eerste of in het tweede semester is, is afhankelijk van het curriculum van jouw bacheloropleiding. Als je vragen hebt over wanneer je het beste stage kunt lopen, kun je terecht bij je studieadviseur. De studieadviseur kan je het beste helpen met het indelen van je stage met betrekking tot je overige vakken. De denktank vindt in de regel plaats tijdens het tweede semester van B3. Als je kiest voor een individuele invulling van de denktank, kan dit echter veranderen. Klik voor meer informatie over de individuele invulling van de denktank hier. De TW stage is een onderdeel van B3. Deze kan zowel in semester één als semester twee plaatsvinden. Wanneer de masterstage plaats vindt, is afhankelijk van je masteropleiding. De meeste eenjarige masteropleidingen die in het curriculum ruimte geven voor een stage, geven deze ruimte in het tweede semester. De stage zonder studiepunten kan in principe op elk moment dat je wil gelopen worden, aangezien deze volledig buiten het curriculum valt. Als je advies wil over het moment waarop je het beste stage kunt lopen, kun je het beste een afspraak maken met de Career Officer.
Aantal studiepunten
Type stage | Aantal studiepunten |
Stageminor (t/m cohort 2017) | 15EC |
Denktank (vanaf cohort 2018) | 10EC |
TW stage | 5EC |
Masterstage | 10EC* |
Stage zonder studiepunten | 0EC |
*m.u.v. de stage Nederland-Duitsland Studies (15EC) en de stage van de ReMa HLCS (20EC).
FAQ
Heb je een vraag over je stage? Grote kans dat het antwoord bij de FAQ staat. Klik op het volgende document om de meest gestelde vragen mét bijbehorend antwoord te lezen: Frequently Asked Questions (docx, 31 kB).
Hoofdgebieden waar de vragen over gaan:
- Voor aanvang van de stage
- De afronding van de stage
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar careerservice@let.ru.nl of maak gebruik van het spreekuur.