Zoek in de site...

Humans of Arts

De Faculteit der Letteren is trots op alle mensen die studeren en werken bij ons. Daarom lijkt het ons leuk om de persoon achter de onderzoeken, hoorcolleges en opdrachten wat beter te leren kennen!

Wil jij ook jouw ervaringsverhaal als alumnus/-a, student of medewerker delen? Vul onderstaand formulier in!

Wilco Versteeg

Humans of Erasmus Wilco Versteeg

Onno Crasborn

Onno Crasborn

Bas van de Ven

Bas van de Ven
Erasmusgebouw

Frederick Vosters

Humans of Erasmus Frederick Vosters

Marleen v. Houts

Humans of Erasmus Marleen van Houts

Erasmusgebouw

ErasmusgebouwDit is het Erasmusgebouw, 'thuis' van vele studenten en medewerkers van de Faculteit der Letteren. Het gebouw is vernoemd naar de Nederlandse humanist Desiderius Erasmus. In mei 1974 werd het gebouw geopend en tot nu toe is het niet alleen het hoogste gebouw op de campus, maar ook in heel Nijmegen.
 
Het Erasmusgebouw heeft sinds '74 een aantal veranderingen ondergaan, maar het is altijd de locatie voor de Letterenfaculteit gebleven. De entree is in het voorjaar van 2020 gerenoveerd en daarmee is het een mooie ruimte geworden om elkaar te ontmoeten, te studeren of werken, de informatieschermen te lezen en langs de wisselende tentoonstellingen in de vitrines te struinen.

Je ziet elke dag een grote verscheidenheid aan studenten in en rond het Erasmusgebouw. Het is deze diversiteit en activiteit die het gebouw soms tot een drukke bijenkorf maakt, maar ook een serieuze plek om te studeren en onderzoek te doen.