Zoek in de site...

Studiedag ‘Kunera en insigne-onderzoek’

Eindelijk kunnen we op donderdag 29 september 2022 de nieuwe Kunera-website officieel presenteren. De nieuwe applicatie is tevens aanleiding om nieuwe insigne-onderzoek onder de aandacht te brengen.

De database Kunera met bijna 27.000 middeleeuwse insignes en ampullen biedt het grootste overzicht van dit materiaal in de wereld. Tijdens de studiedag besteden we aandacht aan de vernieuwde applicatie. Hiermee is de database nog makkelijker doorzoekbaar. Tevens is er aandacht voor recente ontwikkelingen op het gebied van insigne-onderzoek. Ann Marie Rasmussen (University of Waterloo, Canada) en Hanneke van Asperen (Radboud Universiteit) vertellen over hun insigne-onderzoek naar aanleiding van hun publicaties Badges. Their Wearers and Their Worlds en Silver Saints. In haar lezing geeft Kathryn Rudy (St Andrews University) haar visie op insignes als hostiesouvenirs.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht.

De vernieuwde website en applicatie, gemaakt door Maxdoro, zijn mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Radboud Institute for Culture & History. Voor Kunera, zie: www.kunera.nl.

Download programma Studiedag ‘Kunera en insigne-onderzoek’ (pdf, 110 kB).

kunera