Zoek in de site...

Taal en Communicatie (TenC)

De Faculteit der Letteren kent drie departementen, waar Taal en Communicatie er een van is. In het departement wordt onderwijs gegeven en onderzoek gedaan op het gebied van taal, communicatie en informatie. De wetenschappelijke staf verricht onderzoek in het Centre for Language Studies (CLS), een vooraanstaand onderzoeksinstituut op het gebied van taal en de wijze waarop taal in communicatie wordt gebruikt. Dit onderzoek vindt zijn vertaalslag in de opleidingen van het departement.

Onderwijs

In de bachelor- en masteropleidingen binnen het departement worden studenten opgeleid tot state-of-the-art taal- en communicatiespecialisten. De circa 850 studenten krijgen kleinschalig onderwijs in een internationale omgeving en hebben de keuze uit Nederlands- en Engelstalige studieprogramma’s met diverse specialisatiemogelijkheden. In het derde jaar van de bachelor kiezen studenten een minor waarin zij naast inhoudelijke verdieping ook werken aan beroepsvaardigheden in samenwerking met maatschappelijke partners. De Research Master Linguistics and Communications Sciences is een samenwerking met Tilburg University.

Bachelor

Taalwetenschap

taalwetenschap

Communicatie- en Informatieweten-schappen

c_i

International Business Communication

ibc

Master

Taalwetenschappen

taalwetenschappen

Communicatie- en Informatieweten-schappen


ciw

Research Master Linguistics and Communication Sciences

8276_1

Onderzoek

Het onderzoek naar taal en communicatie binnen het departement vindt plaats in het Centre for Language Studies (CLS) en zoekt antwoord op vragen als: hoe zitten talen in elkaar; hoe verschillen ze en hoe veranderen ze; hoe leren mensen een taal of meerdere talen; hoe wordt taal in communicatie gebruikt en welke problemen kunnen daarbij ontstaan; hoe beïnvloedt technologie taal en communicatie; en hoe kunnen taal en communicatie begrijpelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. De onderzoekers werken nauw samen met andere onderzoeksinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het Centre for Language and Speech Technology (CLST), dat onderdeel is van CLS, werkt aan maatschappelijk relevante toepassingen zoals automatische spraakherkenning, e-learning, e-government en e-health​.

Centre for Language Studies


Picture4

Centre for Language and Speech Technology

picture5