Zoek in de site...

Redactieleden

Ex Tempore heeft een redactie van zowel medewerkers als studenten van de afdeling Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het is één van de weinige wetenschappelijke tijdschriften van Nederland met een dergelijke 'gemengde' redactie. Studenten en medewerkers werken op gelijkwaardige voet aan het samenstellen van een nummer.

Redactie:

 • Kris van der Aar
 • Alicia Anthonise (penningmeester)
 • Chris Bekkenk
 • Jetze Boon
 • Kees Buijs
 • Doortje van den Bulk
 • Xia van Beuningen (secretaris)
 • Amy van den Broek
 • Gaby Craninckx
 • Bart van Duijvenbode
 • Rens Gilissen
 • Jasmijn Jansen (hoofdredacteur)
 • Annelore Lam
 • Louis van den Langenberg
 • Floris Meens (voorzitter)
 • Tess Obbink (hoofd lay-out)
 • Imke Odinot
 • Anne Peters
 • Anne Petterson (docent)
 • Maud Ramakers (docent)
 • Joost Rosendaal
 • Joost Snaterse (docent)
 • Louise Stevens
 • Bram Takken
 • Pepijn Trienekes
 • Iris van Vlimmeren
 • Emma Zijp

Kris van der Aar

Foto Kris van AarHallo allemaal! Ik ben Kris, 21 jaar en vierdejaars bachelorstudent Geschiedenis! Ik zit sinds eind 2018 in de redactie van Ex Tempore. Binnen de redactie ben ik verantwoordelijk voor de rubriek Uit het archief, waarin Nijmeegse archiefinstellingen in korte artikelen een bijzonder, onderbelicht archiefstuk of archief onder de aandacht brengen. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in de moderne politieke geschiedenis, en binnen dat veld in de Nederlandse parlementaire geschiedenis, in de bestrijding van politiek extremisme en in politieke cultuur. Ook geschiedfilosofie vind ik erg boeiend. Ik ben daarnaast een groot voetballiefhebber: in mijn vrije tijd kijk ik geregeld wedstrijden of trap ik zelf een balletje. Verder lees ik zo nu en dan een boek – met name fictief proza, maar ook historische werken – en speel ik graag bord-, kaart- en quizspellen met vrienden!

Alicia Anthonise

Foto Alicia AnthoniseHoi! Ik ben Alicia Anthonise, 22 jaar en het afgelopen jaar heb ik de studie Geschiedenis afgerond. Na dit collegejaar wilde ik mij eigenlijk meer gaan focussen op de literatuur, maar omdat ik de studie Geschiedenis toch nog niet helemaal los kan laten, ga ik naast mijn premaster Literair Bedrijf ook een begin maken aan de master Geschiedenis en Actualiteit. Naast mijn studie zit ik bij de redactie van Ex Tempore, waar ik vanaf aankomend collegejaar de functie van hoofdredacteur mag vervullen. Als student-redactielid voer ik de gebruikelijke taken uit, zoals het redigeren van artikelen, maar behoor ik tevens tot de lay-out, waar we de aankomende artikelen vormgeven. Daarnaast werk ik op het moment met een ander studentlid ook aan een nieuw Themacollegerubriek dat vanaf volgend collegejaar geïntroduceerd gaat worden. Als ik naast Ex Tempore en mijn studie nog wat tijd overhoud ga ik graag nog even naar buiten om te wandelen, maar lezen, schrijven, of op een andere manier creatief bezig zijn, vind ik ook altijd leuk.

Chris Bekkenk

Foto_Chris_BekkenkHallo, mijn naam is Chris Bekkenk en ik ben sinds januari 2023 redactielid bij Ex Tempore. Op het moment hou ik mij binnen de redactie bezig met het redigeren van artikelen en ben ik onderdeel van het lay-out team. Mijn interesse in geschiedenis reikt van de Oudheid tot aan de Moderne tijd en ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in onderwerpen waar ik nog niet zoveel van weet. Binnen deze periodes neig ik naar de focus van politieke geschiedenis, maar ook cultuurgeschiedenis vind ik enorm boeiend. In mijn vrije tijd speel ik graag videogames en verzamel ik munten en bankbiljetten. Ook ben ik regelmatig op zoek naar andere soorten interessante historische objecten bij veilingen of kringloopwinkels.

Jetze Boon

foto_Jetze_BoonHoi! Mijn naam is Jetze Boon en ik ben in 2022 begonnen met de bachelor geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Na een aantal van de vakken gevolgd te hebben, verwacht ik de Vroegmoderne Tijd het meest interessant te vinden. Mijn lang gekoesterde interesse voor de Nieuwste Tijd is echter niet verdwenen, al moet ik toegeven dat die de laatste tijd met name tot uiting komt in het bekijken van oude fragmenten uit het welbekende Polygoon Journaal. Ik heb daarnaast ook andere hobby’s zoals hardlopen, mountainbiken, deelnemen aan GSV-activiteiten en, tijdens het wekelijks terugkerende fenomeen waarbij ik Nijmegen verlaat om m’n ouders te bezoeken, een rondje wandelen met m’n hond. Als aanvulling op het HInT heb ik me begin 2023 aangesloten bij de redactie van Ex Tempore. Zo is mijn studententijd ook een manier om een laatste hobby te kunnen beoefenen: schrijven.

Kees Buijs

Foto_Kees_BuijsHoi, mijn naam is Kees en ik mag mij sinds begin 2023 redactielid noemen van Ex Tempore. Tot nu toe heb ik mij binnen de opleiding Geschiedenis voornamelijk beziggehouden met thema’s als wetgeving, identiteitsvorming en muziek in de twintigste eeuw. Ik interesseer me dan ook in muziek en vrijetijdsbesteding waarbij ik graag de nadruk leg op hoe dit het dagelijks leven van mensen beïnvloedde. Als student-redactielid houd ik me bezig met de gebruikelijke taken zoals het redigeren van artikelen. Naast Ex Tempore en mijn studie ben ik regelmatig te vinden op het voetbalveld of in de repetitieruimte met ons bandje Crystal Vanguard waar ik de gitaar bespeel en een poging doe tot zingen. Daarnaast werk ik nog steeds met erg veel plezier in de bediening en ben ik actief als bijlesdocent voor middelbare scholieren.

Doortje van den Bulk

foto doortjeHoi allemaal! Ik ben Doortje van den Bulk en sinds januari 2023 ben ik lid van Ex Tempore. Binnen Ex Tempore houd ik mij vooral bezig met de themacollegerubriek, waarin studenten hun eigen papers kunnen publiceren in het tijdschrift. Als geschiedenisstudent houd ik mij het liefste bezig met de oudheid en vroegmoderne tijd. Specifieke interesses liggen hierin vooral bij onderbelichte onderwerpen als vrouwen en volkeren. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om verschillende dingen te doen. Zo schrijf ik veel, lees ik hier en daar en kijk ik graag verschillende series. Daarnaast ben ik in Nijmegen werkzaam in het Cafe Camelot, tevens stamkroeg van de studievereniging Excalibur!

Xia van Beuningen

Hi!

Mijn naam is Xia en eind 2020 heb ik de goede Foto Xiakeus gemaakt om ervaring op te doen als student-redactielid bij Ex Tempore. Naast het gebruikelijke redigeren vergezel ik Vera in het uitvoeren van de PR en schrijf ik de telkens terugkerende Alumnusrubriek! Dit doe ik naast de master Geschiedenis & Actualiteit. Hier leer ik hoe ik mijn onderzoeksinteresse (denk aan concepten met betrekking op in-en uitsluitingsmechanismen als identiteit, nationaliteit, racisme en ‘othering’), en het belang daarvan in het heden, kan uitdragen naar het brede publiek. Buiten mijn studie zoek ik de historische sensatie graag op in kringloopwinkels. Daarnaast pingel ik graag wat deuntjes op mijn gitaar, kun je mij vinden op de spinningfiets of word ik net iets te fanatiek tijdens een potje 30 seconds.

Amy van den Broek

ETpr_foto_AmyvandenBroekHoi! Ik ben Amy en aan het einde van collegejaar 2021-2022 ben ik redactielid geworden van Ex Tempore. Als student-redactielid houd ik me bezig met het aanschrijven van auteurs en met het redigeren van artikelen naast mijn bachelor Geschiedenis. Naast Ex Tempore ben ik studentmentor van de eerstejaars geschiedenisstudenten. Binnen geschiedenis ligt mijn interesse in gendergeschiedenis, in combinatie met seksualiteit. Wanneer ik niet bezig ben voor de redactie, als studentmentor of voor mijn studie vind ik het leuk om te bakken en bloemen te schilderen met waterverf. Daarnaast kan je me vaak in de UB vinden, want ik vind het lezen van non-fictie geschiedenisboeken erg leuk.

Gaby Craninckx

Foto Gaby CraninckxHi, ik ben Gaby! Ik ben sinds 2020 actief als algemeen redactielid bij Ex Tempore. Daarnaast ben ik ook medeverantwoordelijke voor de Themacollegerubriek. Hierbij geven we studenten de mogelijkheid om kennis te maken met het wetenschappelijke publicatieproces. Van huis uit ben ik historicus, afgestudeerd aan onze eigen Radboud Universiteit, maar inmiddels ben ik bezig met de master Transatlantic Studies om me te verdiepen in de diplomatieke relatie tussen de V.S. en Europa. Daarbij zal het historische perspectief altijd een bijzonder plekje in mijn hart behouden.

Bart van Duijvenbode

Foto_Bart_vanDuijvenbodeHallo, ik ben Bart, 22 jaar oud, en ik ben eerstejaars bachelor geschiedenis student maar heb hiervoor ook een tijdje Fiscale Economie gestudeerd. Sinds 2023 zit ik bij de redactie van Ex Tempore. Mijn favoriete periode is de Nieuwe Tijd en vind politieke geschiedenis vaak de meest interessante hoek om vanuit te kijken. Zo vind ik de tachtigjarige oorlog fascinerend! Buiten het studeren om hou ik er van om te lezen (als ik niet teveel hoef te lezen voor vakken) en goede films te kijken. Vooral films van Kubrick en Tarantino vind ik heel vet. Verder hou ik veel van muziek uit de 60’s en 70’s, mijn favoriete artiest is David Bowie. Ik heb erg veel zin om de wetenschappelijke kant van geschiedenis te bekijken!

Rens Gilissen

Foto_Rens_GilissenHey, ik ben Rens en ik ben sinds begin 2023 deel van de redactie. Ik ben in 2019 begonnen met mijn bachelor geschiedenis en heb me tot nu toe vooral bezig gehouden met de recente culturele en politieke geschiedenis. Hierbij richt ik me vooral ook op de concrete menselijke factor binnen de geschiedenis. Momenteel kan ik deze aspecten goed toepassen bij mijn werk als student-assistent bij het CPG, waarbij ik ondersteunend onderzoek doe voor een biografie naar voormalig premier Ruud Lubbers. In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden in LUX, Doornroosje of Roelants. Voor Ex Tempore ga ik me de komende tijd bezighouden met het congres dat samen met de GSV

Jasmijn Jansen

Foto JasmijnHoi, ik ben Jasmijn en ik ben 25 jaar oud. Ik heb mijn bachelor Amerikanistiek afgerond, waarna ik gestart ben met de research master Historical Literary and Cultural Sources. Hoewel, ik geen bachelor Geschiedenis heb afgerond ga ik nu toch de uitdaging aan om de geschiedenis track van de onderzoeksmaster te volgen. Ik heb een brede interesse in het verleden maar in mijn master en onderzoekswerk focus ik op de perspectieven van minderheden en dan met name op de mensen van kleur en de rol van racisme en discriminatie.  Als relatief nieuw redactielid mag ik, naast de gebruikelijke taken, binnenkort ook aan de slag als aanjager. Naast studie, bijbaantjes en extra curriculaire activiteiten maak ik graag tijd voor gezellige avonden met vrienden die gevuld worden met lekker eten, spelletjes en goede gesprekken.

Annelore Lam

Foto_Annelore_LamHoihoi, ik ben Annelore en zit sinds begin 2023 bij de redactie van Ex Tempore. Ik ga me onder andere bezighouden met de PR. Mijn interesses liggen vooral bij cultuurgeschiedenis, in welke periode van de geschiedenis dan ook. In mijn vrije tijd ben ik dol op het lezen van verhalen en gedichten, en doe ik soms een poging om deze zelf te schrijven. Verder struin ik graag rond door kringloopwinkels en musea en andere plekken waar de geschiedenis tot leven komt en werk ik als tekstschrijver voor een marketingbureau. Je kunt mij ook regelmatig vinden op het volleybalveld en bij de lokale harmonie, waar ik dwarsfluit speel.

Louis van den Langeberg

Foto_Louis_vandenLangebergHallo! Ik ben Louis en ik zit in het tweede jaar van de bachelor geschiedenis. Ik zit sinds september 2022 bij de redactie van Ex Tempore. Hier vervul ik de rol van algemeen redactielid en zal ik me focussen op artikelen rondom sociaal-economische en culturele geschiedenis. Dat zijn ook de dingen waar ik het liefst onderzoek naar doe, vooral in de 20ste eeuw. Ook zit ik namens Ex Tempore in de congrescommissie van het jaarlijkse GSV-congres. Daarbuiten ben ik vooral bezig met lezen, fotografie en reizen.

Tess Obbink

Foto Tess ObbinkHallo allemaal! Mijn naam is Tess Obbink en ik ben sinds 2020 student geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Ik ben vooral geïnteresseerd in politieke geschiedenis en cultuurgeschiedenis, en dan voornamelijk de 19e en 20e eeuw, en daarbinnen ben ik altijd nog een beetje op zoek naar waar mijn interesses liggen. Sinds 2021 zit ik in de redactie van Ex Tempore waar ik vooral de artikelen redigeer, net zoals de rest van de redactieleden 😊. Daarnaast zit ik in het lay-out team, daar zetten we artikelen om naar het Ex Tempore format. Naast mijn studie hou ik ervan om naar het theater te gaan, concerten te bezoeken, of lekker thuis te bakken. Ook geniet ik van een leuke middag op het terras of een goede avond in de kroeg.

Imke Odinot

ETpr_foto_Imke OdinotHoi! Ik ben Imke Odinot en ik ben sinds juni 2022 lid van de redactie van Ex Tempore. Ik ben bezig met mijn bachelor Geschiedenis en heb nu nog een erg brede interesse in de sociale geschiedenis en de (vroeg)moderne tijd. Binnen de redactie hou ik me als student-lid bezig met het redigeren van artikelen. Daarnaast behoor ik tot het lay-out team waar we de artikelen vormgeven zodat ze passen binnen het Ex Tempore format. Naast mijn studie ben ik graag op allerlei manieren creatief bezig. Zo speel ik cello in een orkest en hou ik erg van tekenen. Verder ben ik vaak te vinden met mijn neus in een goed boek of maak ik een wandeling in de natuur.

Anne Peters

ET foto AnneJPGHallo! Ik ben Anne Peters en ben enthousiaste bachelor student Geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Sinds kalenderjaar 2022 ben ik lid van het redactie- en lay-outteam binnen het tijdschrift Ex Tempore. Mijn interesses liggen momenteel bij de vroegmoderne cultuurgeschiedenis en daar wil ik mij graag meer in verdiepen. Naast het studeren en redigeren, vind ik het leuk om mijn hoofd leeg te maken door lekker te bakken (en ook op te eten!) of een wandeling te maken in het bos van Neerbosch-Oost.

Anne Petterson (Docent)

Anne PettersonMijn naam is Anne Petterson en vanaf eind 2021 schuif ik aan als docent-lid bij de redactie van Ex Tempore. Ik werk als universitair docent bij de leerstoelgroep Politieke Geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Daar doe ik onderzoek naar de belevingswereld van ‘gewone’ burgers en de manieren waarop in de negentiende en twintigste eeuw lokale, nationale en politieke identiteiten vormkrijgen in het dagelijks leven. In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen, lees ik romans en kweek ik tomaten in mijn achtertuintje.

Maud Ramakers (Docent)

foto Maud RamakersHoi, ik ben Maud Ramakers, en ik ben sinds eind 2021 docent-lid van de Ex Tempore redactie. Omdat ik zowel de bachelor Geschiedenis als de master Geschiedenis en Actualiteit aan de RU heb afgerond, ken ik Ex Tempore nog vanuit mijn studententijd. Dat ik nu als docent een bijdrage mag leveren aan de redactie is natuurlijk alleen maar leuk! Mijn historische interesses liggen vooral op het gebied van recente geschiedenis, in het bijzonder die van Duitsland. Door mijn vroegere stages en vrijwilligerswerk in de erfgoedsector, heb ik een voorliefde voor publieksgeschiedenis. Naast mijn kleine aanstelling als docent, werk ik vier dagen in de week met veel plezier als secretaris van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Verder word ik blij van zingen, koken en gezellige avonden met mijn vrienden.

Joost Snaterse (Docent)

Foto Joost SnaterseSinds september 2018 ben ik als docent-lid aan de redactie van Ex Tempore verbonden, eerder was ik als student al lid van de redactie in de periode 2013-2016, waarvan twee jaar als hoofdredacteur. Het is leuk om nu in een andere rol redactielid te zijn en de vele veranderingen (en verbeteringen!) van de afgelopen tijd mee te maken. In het dagelijkse leven doe ik als promovendus Middeleeuwse Geschiedenis onderzoek naar liefdadigheid en stadsgeschiedenis in het laatantieke en vroegmiddeleeuwse​ Middellandse Zeegebied. Naast mijn onderzoek lees ik graag romans of ga ik naar het filmhuis voor de laatste Europese films en documentaires.

Louise Stevens

Foto Louise StevensIk ben Louise Stevens en ik ben sinds eind 2021 actief bij Ex Tempore. Mijn interesses liggen op dit moment vooral bij cultuur- en wetenschapsgeschiedenis. Na mijn bachelors geschiedenis en filosofie wil ik graag het onderzoeksveld in. Sinds 2022 help ik ook mee met het organiseren van 024geschiedenis en zit ik in het lay-out team. Naast geschiedenis ben ik regelmatig bezig met knutselen en schilderen. Verder lees ik graag en ga ik zo vaak mogelijk naar concerten en festivals.

Bram Takken

Foto_Bram_TakkenHallo! Mijn naam is Bram Takken en ik zit sinds januari 2023 bij de redactie van Ex Tempore! Ik studeer geschiedenis en vind het daarom erg leuk om met allerlei historische onderwerpen bezig te zijn, ook buiten mijn studietijd. Mijn favoriete onderwerp is de Romeinse oudheid maar eigenlijk vind ik alles ontzettend interessant. Als ik niet met de neus in de boeken zit op de uni dan kun je me vinden als bassist van het bandje The Oracles (check it out), historische games aan het spelen of lekker aan het koken. Ik vind het belangrijk om naast mijn studie bezig te blijven dus ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren aan Ex Tempore!

Pepijn Trienekens

Foto_Pepijn_TrienekesHoi! Ik ben Pepijn en sinds januari 2023 lid van de redactie van Ex Tempore! Ik studeer sinds 2022 geschiedenis aan de Radboud Universiteit na mijn eerdere opleiding tot docent geschiedenis aan de HAN te hebben afgerond. Mijn interesse in de geschiedenis ligt vooral bij het culturele en hoe de alledaagse persoon leefde. Om mijn interesse in geschiedenis te voeden vind ik het tof om oude boeken te verzamelen in kringloopwinkels of stoffige zolders en deze door te pluizen voor mooie teksten of prenten. Als ik niet met geschiedenis bezig ben ga ik naar het café met vrienden, een potje poolen of ontspan ik door te koken of te gamen. Ik vind het altijd leuk om een nieuwe plek te bezoeken en ervaringen op te doen. Ik hoop bij Ex Tempore zo’n nieuwe ervaring op te doen, een mooie bijdrage te leveren aan de redactie en daarbij leuke en interessante mensen te ontmoeten!

Iris van Vlimmeren

ETpr_foto_IrisvanVlimmerenHee allemaal! Mijn naam is Iris en ik maak sinds 2022 deel uit van de redactie van Ex Tempore. Ik zal me als algemeen student-lid bezighouden met redigeertaken en voorbereidingen op een congres dat wij samen met de GSV plaats willen laten vinden. Mijn interesses in de geschiedenis liggen in West-Europa. Naast mijn studie en commissietaken houd ik mij in mijn vrije tijd regelmatig bezig met mijn honden, waarmee ik de sport agility beoefen. Mocht ik in het weekend nog iets van tijd over hebben, vind ik het leuk om te bakken, escape rooms te doen en naar musicals te gaan.

Emma Zijp

Foto_Emma_ZijpHee ik ben Emma en ik zit sinds 2023 bij Ex Tempore waar ik me bezig ga houden met de PR. Ik ben nu bezig met de bachelor geschiedenis. Ik heb niet per se een favoriete tijd in de geschiedenis, maar ik vind het altijd erg leuk als het gaat over de gewone mensen en het dagelijks leven. Naast de studie werk ik nog voor de afdeling vergunningen en ruimtelijke ordening bij de gemeente Cranendonck, een gemeente helemaal in het zuiden van Brabant tegen de Belgische grens. Verder hou ik van lezen, al doe ik dat eigenlijk veel te weinig, wat natuurlijk betekent dat ik permanent voor tien jaar aan boeken rond heb slingeren.