Zoek in de site...

Over ons onderwijs

Met de verschillende bacheloropleidingen en masteropleidingen heeft de Nijmeegse Faculteit der Letteren een veelzijdig onderwijsaanbod op het gebied van taal, cultuur, communicatie en geschiedenis. Onze opleidingen scoren al jarenlang goed in de onafhankelijke onderzoeken van Elsevier en de Keuzegids Universiteiten.

Waarom een Letterenstudie in Nijmegen?

  • Word een expert

Onze opleidingen staan bekend om hun diepgang. Je ontwikkelt de juiste kennis en vaardigheden om een expert te worden op jouw vakgebied.

  • Studeren in het buitenland

Als onderdeel van je studie kun je ook vakken volgen aan een buitenlandse universiteit. Bekijk daarvoor de informatie van International Office Arts.

  • Engelstalige opleidingen

Op zoek naar een Engelstalige studie? In veel van onze bachelor- en masteropleidingen kun je kiezen voor een volledig Engelstalige specialisatie. In de overzichten van onze bacheloropleidingen en masteropleidingen zijn de Engelstalige studies met een vlaggetje aangegeven union-jack-flag.

  • Kennis over de wereld van morgen

In het derde jaar van je bachelorstudie kies je een minor waarbij je je verdiept in een actueel maatschappelijk thema. Je leert de theorie te vertalen naar de praktijk door in een denktank of stage met een concreet vraagstuk van een maatschappelijke partner (bedrijf, organisatie of instantie) aan de slag te gaan.

  • Goede voorbereiding op de arbeidsmarkt

Naast deelname aan een denktank of stage, kun je als student voor loopbaanbegeleiding terecht bij de Career Service Arts. Alle studenten hebben de mogelijkheid om een loopbaanoriëntatietraject te volgen, waarbij ze in ieder bachelorjaar enkele cursussen of workshops (kunnen) volgen die aansluiten bij de fase van de studie. Op die manier word je ondersteund in het ontdekken van je talenten, interesses en voorkeuren en krijg je begeleiding op weg naar de arbeidsmarkt.

  • De juiste keuze voor je bachelor én je master

Met ons rijke aanbod aan masteropleidingen vind je altijd een vervolgstudie die bij je past.

Naast de eenjarige masteropleidingen en tweejarige educatieve masters kunnen gemotiveerde studenten met wetenschappelijke ambities ook kiezen voor één van de tweejarige onderzoeksmasters of specialisaties: