Zoek in de site...

Rankings en onderwijsprestaties

Keuzegids Universiteiten 2022

De Radboud Universiteit is de tweede brede universiteit van Nederland volgens de Keuzegids Universiteiten. In deze lijst eindigen we met een half puntje verschil nét na de eerste plek.

Zes bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit krijgen vanwege hun hoge score (4,5 of 5 sterren) het predicaat 'topopleiding'. Dat betekent volgens de Keuzegids dat ze 'tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren'. Twee daarvan behoren tot de Faculteit der Letteren:

In totaal zijn er acht bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit de beste in hun vakgebied. Twee daarvan behoren tot de Faculteit der Letteren:

Een overzicht van de beoordelingen van de afgelopen jaren vind je hier.

Elsevier-onderzoek naar beste studies 2021

Sinds 2019 maakt Elsevier gebruik van een nieuwe methodiek, waarin de ontwikkeling van opleidingen over vijf jaar wordt geanalyseerd. Omdat de Nationale Studenten Enquête 2020 vanwege de coronacrisis niet heeft plaatsgevonden, maakt Elsevier gebruik van de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête van 2015 t/m 2019. Op basis van deze trendanalyses is bepaald of een opleiding een medaille krijgt en welke kleur de medaille heeft. Drie van de bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren hebben dit jaar een medaille gewonnen.

Bacheloropleidingen met een bronzen medaille:

Bacheloropleiding met een zilveren medaille:

Opleidingen met nummer 1 positie op basis van studentenoordeel

Per opleiding is er daarnaast een ranglijst samengesteld gebaseerd op de totaaloordelen van studenten op de 11 tevredenheidsvragen. In totaal staan 3 opleidingen van de Faculteit der Letteren op de eerste positie in hun vakgebied.

Nr. 1 Bacheloropleidingen:

Nr. 1 Masteropleidingen: