Zoek in de site...

Erasmus Studiecentrum

Welkom! Het Erasmus Studiecentrum (ESC) is een studiezaal met zowel zelfstandige werkplekken als de mogelijkheid om te overleggen in groepsverband. Daarnaast is hier ook de optie om gebruik te maken van computers en printers. In het ESC mag je plaatsnemen zonder te reserveren.
Het ESC is te vinden in de laagbouw van het Erasmusgebouw, op de eerste verdieping, E 1.63, Erasmusplein. Je kan de informatiebalie bereiken via esc@let.ru.nl als je vragen of opmerkingen hebt met betrekking tot het ESC. Ook kan je terecht bij de informatiebalie voor in en rond het ESC gevonden voorwerpen en vragen over bijvoorbeeld printen, Kuario en Eduroam. Ook worden hier opladers, headsets en ander materiaal uitgeleend.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.30u.

Bezoekadres: 
Erasmusplein 1, E. 1.63
6525 HT Nijmegen

Postadres: 
Postbus 9103 
6500 HD Nijmegen

Balie: 
Telefoon: 024-3612359 
E-mail: esc@let.ru.nl

Werkplekken

Alle studenten van de Radboud Universiteit hebben toegang tot het ESC. Je kunt inloggen met je e-mailadres (naam.achternaam@ru.nl) en je persoonlijke wachtwoord. 
In het ESC mag je samenwerken. Als je wilt overleggen, doe dit dan op een rustige toon. Bij een groepswerkplek hebben groepen voorrang. Het is vanzelfsprekend dat je je werkplek schoon en opgeruimd achterlaat.

Je kunt hier gebruik maken van de volgende ruimtes:

 • De grote zaal (1.63), geen reservering nodig
 • De stilteruimte (TP4), melden bij de balie
 • De Vide (1e verdieping laagbouw, E. 1.03b), alleen toegang met reservering tot 18.30u.
 • Groepswerkplekken E 01.60a, 01.60 en 01.59a achter het ESC, alleen toegang met reservering tot 18.30u, toegang via de grote zaal.

Er zijn in het ESC 106 plaatsen beschikbaar:

 • 16 studie werkplekken (zonder computer)
 • 88 studie werkplekken (met computer)
 • 2 MIVA computer werkplekken

Erasmus Study Centre Workstation

De Vide: alleen met reservering

Op de Vide zijn 38 computer werkplekken en drie studiewerkplekken aanwezig. De Vide heeft dezelfde openingstijdens als het Erasmusgebouw. Deze werkplekken zijn alleen beschikbaar met een reservering.

Naast de Vide, kun je op meerdere locaties op de campus werkplekken met of zonder pc reserveren. Voor het reserveren hiervan gelden een aantal regels om de werkplekken zo eerlijk mogelijk te verdelen:

Gedragsregels

Wie zich niet aan de regels houdt kan worden uitgesloten van reserveren.

 • Alleen studenten van de Radboud Universiteit kunnen een werkplek reserveren.
 • Plaats alleen reserveringen voor jezelf.
 • Neem je campuskaart en een bevestiging van de reservering (print of op je telefoon) mee.
 • Reserveer niet meer tijd dan je nodig hebt. Je kunt ook minder dan een dagdeel reserveren.
 • Annuleer je reservering als je niet komt. Of pas de tijd aan.
 • Je kunt maximaal twee dagen van tevoren reserveren.

Let op! In de reserveringsmodule moet je het Erasmus Studiecentrum eerst zelf opzoeken.

Plattegrond

Hier kun je de plattegronden vinden voor het Erasmus Studiecentrum en de Vide.

Collegezalen

Per 1 september zijn de collegezalen weer toegankelijk voor de normale aantallen studenten: (tenzij eind augustus nieuwe maatregelen van kracht gaan), deze aantallen worden ook (weer) vermeld in Syllabus.

TP1: 28 computer werkplekken
TP2: 19 computer werkplekken
TP3: 22 computer werkplekken
TP4: 22 computer werkplekken

Bovenstaande collegezalen hebben naast de werkplekken voor studenten één docentplaats, voorzien van een vaste beamer en een whiteboard. Voor regulier onderwijs kunnen deze zalen alleen gereserveerd worden via de centrale roosteraars van de vakgroepen van de Faculteit der Letteren.

Individuele reserveringen voor TP 1, 2 & 3 kunnen via de baliemedewerkers van het ESC gemaakt worden. Externe gebruikers kunnen zich ook richten tot de balie voor reserveringen.

TP4 wordt gebruikt als stilteruimte en is voor individuele reserveringen alleen te reserveren via de balie van het ESC, deze zaal is niet opgenomen in het algemene zaalreserveringssysteem.

Huisregels

 • Als je het ESC langer dan 10 minuten wilt verlaten, moet je geleend materiaal inleveren bij de balie en je plaats vrij geven.
 • Mobiel bellen is niet toegestaan.
 • Drinken is toegestaan, je mag niet eten in het ESC.
 • We raden je aan goed op je spullen te letten en/of gebruik te maken van de lockers links van de ingang van het ESC. De directie kan niet aansprakelijk gesteld worden bij verlies of diefstal van je eigendommen.
 • Voor alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet word je vriendelijk verzocht de aanwijzingen van de baliemedewerker op te volgen.
esc_samenwerken_1

Printer

In het ESC staat een multifunctionele netwerkprinter voor printen, scannen en kopiëren. Vanaf alle werkplekken kan een printopdracht worden gegeven. Standaard staat de printer ingesteld op dubbelzijdig printen. Enkelzijdig of in kleur printen kun je zelf vanaf je werkplek regelen. Voor de afrekening van print- en kopieeropdrachten wordt gebruik gemaakt van Kuario. Scannen met Kuario is gratis. Je kunt documenten scannen en rechtstreeks naar je email adres sturen.

Wireless printen vanaf laptop of mobiele telefoon is mogelijk. Klik hier voor meer uitleg over het printen vanaf je mobiel of tablet. (Let op! Je kunt deze pagina alleen openen op de campus als je verbonden bent met het wifi-netwerk Eduroam)

Het is mogelijk een CD te laten branden bij de balie, bijvoorbeeld voor je afstudeerscriptie. De kosten hiervan zijn € 0,50 inclusief CD.

Klik hier als je meer wil weten over printen op de campus en/of Kuario. Voor vragen over of assistentie bij het printen ben je ook altijd welkom bij de informatiebalie.

Tarieven printen en kopiëren 
A4 enkelzijdig in zwart: €0.05
A4 dubbelzijdig in zwart: €0.08
A4 enkelzijdig in kleur: €0.14
A4 dubbelzijdig in kleur: €0.25
A3 enkelzijdig in zwart: €0.08
A3 dubbelzijdig in zwart: €0.11
A3 enkelzijdig in kleur: €0.26
A3 dubbelzijdig in kleur: €0.49

Verhuur en uitleen

Je kan bij de balie terecht voor het lenen van onder andere:

 • Woordenboeken, CD-roms & DVD's in de Mediatheek
 • Headset
 • Telefoon oplader Android of Apple
 • Laptop oplader
 • E-dentifier 2 ABN AMRO
 • Scanner Rabo
 • Usb-stick
 • Externe DVD drive
 • Kaartlezer (o.a. SD)
 • VGA - HDMI kabel

Afhalen: vanaf 8.45 u bij de balie van het ESC.
Terugbrengen: voor 16.45 u, terugbrengen na dit tijdstip alleen in overleg met de balie.

 • Laptop: € 4,50 per dagdeel, een week voor € 45,00 (alleen voor medewerkers)
 • Beamer: gratis
 • Digicam: € 2,50 per dagdeel (statief aanwezig)

De kosten kunnen worden voldaan door middel van een inkoopbon, te verkrijgen bij het secretariaat van de betreffende vakgroep, of met het doorgeven van het kostenplaatsnummer.
Het materiaal is te reserveren via het Audiovisual Services of via de balie.

Mediatheek

Zowel studenten als docenten kunnen bij de infobalie van het ESC kosteloos DVD's en CD-Roms lenen. Er zijn ruim 2500 titels van films, documentaires, series, interviews en meer beschikbaar.

De in het ESC aanwezige DVD's kun je vinden in de catalogus van de mediatheek (xlsx, 289 kB), waarna je bij de balie onder vermelding van het juiste nummer de DVD kunt lenen. Het geleende materiaal mag door studenten alleen in het ESC gebruikt worden.

Erasmus Studiecentrum Werkplekken

Geluidsstudio

Docenten, onderzoekers en studenten van de Radboud Universiteit kunnen voor onderwijs- of onderzoeksdoeleinden gebruik maken van de geluidsstudio, ondergebracht in het ESC, E.1.53a, naast de balie. Voor het maken van geluidsopnames wordt gebruik gemaakt van het programma Adobe Audition CS6. De geluidsstudio is ook te gebruiken door externen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de balie van het ESC. De studio valt onder het beheer van het CLS, waarvan de contactpersoon Margret van Beuningen (m.vanbeuningen@let.ru.nl) is.

Het studiolab is te reserveren via de balie van het ESC. Het is niet mogelijk reserveringen te maken voor een langdurige periode.

Studenten zijn verplicht de naam van hun vakgroep en begeleidend docent door te geven.

esc_computerwerkplek

Aanwezige software

In het ESC hebben de computers het standaard softwarepakket zoals dit in alle studielandschappen is geïnstalleerd. De lijst met software is samengesteld in overleg met de Studentenraad.

Er is een overzicht beschikbaar met een selectie van software en licenties, die beschikbaar is voor PC's in de studielandschappen. Voor een aantal van deze pakketten is een licentie afgesloten die voor studenten en/of medewerkers ook het gebruik thuis mogelijk maakt.

Je kunt software downloaden op je werkplek maar alleen via het Software Center:  type ‘Software Center’ linksonder in de zoekfunctie  en kijk vervolgens of je daar de applicaties vindt die je nodig hebt. Je mag deze zelf installeren.

Surfspot
Als student kun je tegen gereduceerd tarief software kopen bij Surfspot. Je logt in op Surfspot met je RU-account: s-nummer, gecombineerd met het RU-wachtwoord.

Mis je software die je graag toegevoegd zou willen zien op de studentenwerkplek? Laat het weten via icthelpdesk@ru.nl