Zoek in de site...

Ophalen / ontvangen diploma

Je kunt je diploma in ontvangst komen nemen tijdens de diploma-uitreiking, een feestelijke ceremonie om je afstuderen te vieren met vrienden en/of familie. Mocht je niet bij deze diploma-uitreiking kunnen zijn, dan kun je je diploma komen ophalen bij Diploma Services. Dit heet een 'balie-uitreiking'. Als je na de afronding van je studie naar het buitenland gaat, dan kan je diploma ook naar het buitenland worden verzonden. Je diploma wordt dan per aangetekende post verzonden. Desondanks bestaat er het risico dat je diploma kwijtraakt tijdens het transport.

Diploma-uitreiking

De data van de diploma-uitreikingen en de bijbehorende deadlines voor de aanvraag vind je hier. Om deel te nemen aan een uitreiking dienen je afstudeeraanvraag én alle behaalde resultaten minimaal zes weken van tevoren bij het Studenten Informatiepunt bekend te zijn. Van Diploma Services ontvang je uiterlijk 7 dagen van tevoren een uitnodiging met alle informatie over de uitreiking. Heb je deze dan nog niet ontvangen, neem dan contact op met het Studenten Informatiepunt.

Balie-uitreiking

Wil je geen gebruik maken van de officiële diploma-uitreiking, dan kun je dit aangeven in het formulier waarop je je diploma aanvraagt. Indien je je dit pas bedenkt nadat je je aanvraagformulier al hebt ingediend, kun je contact opnemen met het STIP. Een balie-uitreiking kan pas plaatsvinden na de eerstvolgende diploma-uitreiking van jouw opleiding. Je kunt hiervoor een afspraak maken in de online agenda van Diploma Services. Plan deze afspraak dus na de eerstvolgende diploma-uitreiking van jouw opleiding en neem een paspoort of ID-kaart mee naar deze afspraak.

Diploma verzenden naar het buitenland

Als je na de afronding van je studie (weer) in het buitenland gaat wonen en geen mogelijkheid hebt om je diploma op te halen bij Diploma Services, dan kan je diploma ook naar je postadres in het buitenland worden verzonden. Dit zal worden gedaan via aangetekende post. Desondanks bestaat er altijd het risico dat je diploma kwijtraakt tijdens het transport. Diploma Services mag je dan helaas geen nieuw diploma sturen. Wel kan Diploma Services je een officiële verklaring sturen dat je je diploma hebt gehaald.

Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen om je diploma per post te ontvangen:

  • Je kunt aannemelijk maken dat je niet naar de diploma-uitreiking kunt komen en je diploma ook niet bij Diploma Services kunt ophalen omdat je in het buitenland woont.
  • Je hebt een permanent (post)adres in het buitenland. Dit mag uiteraard ook het adres van je ouders of andere betrouwbare familieleden zijn.
  • Je accepteert het risico dat je diploma kan kwijtraken tijdens het transport en dat je dan geen nieuw diploma ontvangt. Diploma Services kan je wel nog een officiële verklaring sturen dat je je diploma hebt gehaald, maar ze kunnen je helaas geen nieuw diploma sturen.

Indien je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je in het formulier waarin je je diploma aanvraagt, aangeven dat je diploma naar een buitenlands adres moet worden verzonden. Mocht je je dit pas bedenken nadat je het aanvraagformulier hebt ingediend, dan kun je contact opnemen met het STIP.

Eerder een bewijs van afstuderen nodig

Ongeacht voor welke van de opties je kiest, is er geen mogelijkheid om je diploma in ontvangst te nemen vóór de datum van de eerstvolgende diploma-uitreiking van jouw studie. Mocht je voor je baan of vervolgstudie moeten bewijzen dat je je diploma gehaald hebt, dan kun je het Studenten Informatiepunt verzoeken je een officiële verklaring te sturen dat je je diploma gehaald hebt. Ook kun je het Studenten Informatiepunt om een officiële cijferlijst vragen. Je kunt hiervoor mailen naar stip@let.ru.nl.