Zoek in de site...

Studiestart

StudieStart

Begin jij in februari aan een master of pre-master bij de Faculteit der Letteren? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om goed aan je studie te beginnen! Deze informatie wordt regelmatig aangevuld, dus houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Vragen? Neem contact op met ons via communicatie@let.ru.nl

Start colleges

De colleges beginnen op maandag 29 januari 2024.

Houd er rekening mee dat ons onderwijs on-campus is, fysieke aanwezigheid is dus noodzakelijk.

Benieuwd naar de indeling van de rest van het jaar, zoals tentamenperiodes en vakanties? Check hier de jaarindeling.

(pre-)Master Welcome Day

Om alle master- én pre-masterstudenten welkom te heten aan de Faculteit der Letteren, organiseren we op donderdag 25 januari een Welcome Day.

Campustour

Ben jij benieuwd waar je straks als student allemaal rond zult lopen? Dylan leid je graag rond in de onderstaande video.

Aanschaf (mobile) device voor onderwijs

Om ons onderwijsprogramma zo optimaal mogelijk te kunnen volgen, adviseren wij dat je over een (mobile) device beschikt met ten minste de volgende kenmerken:

  • Windows 10 of Mac OS Catalina
  • Intel i5 processor (of vergelijkbaar: AMD ryzen 5)
  • 8 GB intern geheugen
  • 256 GB SSD opslag
  • Internetverbinding
  • 13 inch display
  • Voldoende accuduur

Eventueel kun je hardware met korting aanschaffen via www.surfspot.nl (non-profit). Via SURFspot kun je ook gratis het internet-beveiligingspakket F-secure downloaden, en SPSS en Microsoft Office zijn voor een vriendelijk prijsje te koop.

Mocht het voor jou financieel onmogelijk zijn om zo’n device aan te schaffen, meld je dan bij het studenteninformatiepunt Letteren via stip@let.ru.nl. We kijken dan naar de mogelijkheden om een device te lenen.

Klik hier voor meer specifieke informatie over je studiestart!

Begin je aan een pre-master?

Klik hier voor alle info voor aankomend premaster-studenten:

Begin je aan een master?

Klik hier voor alle info voor aankomend masterstudenten:

Begin je als bijvak- of minorstudent?

Klik hier voor alle info voor bijvak- of contractstudenten:

Studenten Informatiepunt (STIP)

Het Studenten Informatiepunt (STIP) is het eerste aanspreekpunt voor studenten van de Faculteit der Letteren. De Studentenbalie is te vinden op de 7e verdieping van het Erasmusgebouw, of bereikbaar via stip@let.ru.nl. Zij kunnen je helpen bij vragen en problemen bij het inschrijven voor vakken en tentamens, roosterproblemen, en kunnen je doorverwijzen naar de juiste persoon.

Studieadviseur

De studieadviseur van je opleiding weet alles over het studieprogramma en  adviseert studenten bij het maken van belangrijke keuzes tijdens de studie. Bij de studieadviseur kun je ook terecht als er sprake is van bijzondere omstandigheden of als je denkt extra begeleiding of hulp nodig te hebben tijdens je studie. De studieadviseur heeft een vertrouwensfunctie.

Toelatingscommissie

Je kunt bij de toelatingscommissie terecht met vragen over je toelating, je pre-masterprogramma of een ander gerelateerd onderwerp. De toelatingscommissie is te bereiken via toelatingscommissie@let.ru.nl.

Centrale studentenbalie

Met vragen over je inschrijving als student kun je terecht bij de Centrale Studentenbalie van de Dienst Studentenzaken aan de Houtlaan 4 in Nijmegen. Zij zijn ook bereikbaar via 024-3612345 of per mail: centralstudentdesk@ru.nl.

Heb je een andere vraag naar aanleiding van de informatie op deze pagina, en weet je niet goed waar je terecht kunt? Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven

Nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Faculteit der Letteren? Check onze sociale media:

socials_inst socials_fb socials_twit socials_yt RU_social_linkedin RU_social_whatsapp