Zoek in de site...

StudieStart

StudieStart

Begin jij in september aan een opleiding bij de Faculteit der Letteren? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om goed aan je studie te beginnen! Deze informatie wordt regelmatig aangevuld, dus houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Vragen? Neem contact op met ons via communicatie@let.ru.nl

EnglishFor English, click here

Over de Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren biedt 10 bachelor- en 12 masteropleidingen aan op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, communicatie en taal. De faculteit is gevestigd in het Erasmusgebouw, het hoogste gebouw van Nijmegen.

Tijdens je studie aan de Faculteit der Letteren kun je gebruik maken van alle diensten die de faculteit aanbiedt. Je eerste aanspreekpunt is het Studenten Informatie Punt.

Ook helpen we je graag op weg naast en na je studie. Zo kan International Office Arts je helpen om je horizon te verbreden met een studie of stage in het buitenland, en Career Service Letteren biedt jou een professionele voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Campustour

Benieuwd waar je straks allemaal rond zult lopen? In deze video leidt Dylan je graag rond.

Klik hieronder op een blok voor meer specifieke informatie over je studiestart

Begin je aan een bachelor?

Klik hier voor alle info voor aankomend bachelorstudenten:

Begin je aan een premaster?

Klik hier voor alle info voor aankomend premaster-studenten:

Begin je aan een master?

Klik hier voor alle info voor aankomend masterstudenten:

Begin je als bijvak- of minorstudent?

Klik hier voor alle info voor bijvak- of contractstudenten:

Waar kan ik met welke vraag terecht?

Studenten Informatiepunt (STIP)

Het Studenten Informatiepunt (STIP) is het eerste aanspreekpunt voor studenten van de Faculteit der Letteren. De Studentenbalie is te vinden op de 7e verdieping van het Erasmusgebouw, of bereikbaar via stip@let.ru.nl. Zij kunnen je helpen bij vragen en problemen bij het inschrijven voor vakken en tentamens, roosterproblemen, en kunnen je doorverwijzen naar de juiste persoon.

Studieadviseur

De studieadviseur van je opleiding weet alles over het studieprogramma en  adviseert studenten bij het maken van belangrijke keuzes tijdens de studie. Bij de studieadviseur kun je ook terecht als er sprake is van bijzondere omstandigheden of als je denkt extra begeleiding of hulp nodig te hebben tijdens je studie. De studieadviseur heeft een vertrouwensfunctie.

Toelatingscommissie

Je kunt bij de toelatingscommissie terecht met vragen over je toelating, je pre-masterprogramma of een ander gerelateerd onderwerp. De toelatingscommissie is te bereiken via toelatingscommissie@let.ru.nl.

Centrale studentenbalie

Met vragen over je inschrijving als student kun je terecht bij de Centrale Studentenbalie van de Dienst Studentenzaken aan de Houtlaan 4 in Nijmegen. Zij zijn ook bereikbaar via 024-3612345 of per mail: centralstudentdesk@ru.nl.

Heb je een andere vraag naar aanleiding van de informatie op deze pagina, en weet je niet goed waar je terecht kunt? Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven

Nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Faculteit der Letteren? Check onze sociale media:

socials_inst socials_fb socials_twit socials_yt RU_social_linkedin RU_social_whatsapp