Zoek in de site...

Intensivkurs

Om ervoor te zorgen dat je een vliegende start met je studie Duitse taal en cultuur maakt, bieden wij je voorafgaand aan het collegejaar een intensieve taaltraining van enkele dagen aan. Dit jaar vind de intensivkurs plaats van 31 augustus t/m 3 september 2020.

Gedurende deze vier dagen verblijf je met je medestudenten en docenten en dompelen we je volledig onder in de taal die vier jaar lang je studieonderwerp zal zijn. Dit jaar gaan we met z’n allen naar Kleef, dichtbij Nijmegen maar dan wel in Duitsland. We hebben dit jaar voor een locatie gekozen die in de buurt ligt, zodat we makkelijker op de maatregelen omtrent het coronavirus kunnen letten.

Welk voordeel heeft je deelname aan de Intensivkurs? Tijdwinst. Dankzij de onderdompeling zul je beter op de taal kunnen focussen en vervolgens bij aanvang van het collegejaar het studiemateriaal vlotter kunnen verwerken. Hierdoor maak je een vlotte start van je studietijd en hou je wellicht wat tijd over voor ander uitdagingen in je studentenleven. Bovendien raak je vertrouwd met de Duitse taal, waardoor je je zekerder voelt om Duits te praten. Op die manier ben je helemaal klaar om aan je studie te beginnen!
De Intensivkurs maakt een verplicht onderdeel uit van de bachelor Duitse taal en cultuur.

Aanmelden kan tot en met 10 augustus via de onderstaande button.

Globale beschrijving van het programma

Het programma in Kleve is divers: we beginnen met een kennismaking van de stad. De daaropvolgende tijd is gewijd aan diverse taaltrainingen in kleine groepen, waar je je kennis van het Duits kunt verbeteren en vooral wordt uitgedaagd om zelf te praten. Deze taaltrainingen worden afgewisseld met diverse andere activiteiten waarin eveneens de taal en de kennis over Duitsland en zijn geschiedenis voorop staan.

Uiteraard is er ook aandacht voor Kleve en omgeving: we hebben een museumbezoek en een fietstocht gepland.

Op dag 1 leg je een toets af waarmee we je taalniveau kunnen inschatten. De resultaten van de toets ontvang je niet meteen, omdat we in Kleve alleen het schriftelijke deel zullen doen. Het mondelinge deel van deze zogeheten 'Sprachstandserhebung' vindt plaats wanneer we weer terug zijn in Nijmegen. Het doel van deze toets is om jou aan het begin van je studie een realistisch beeld van je eigen taalvaardigheid te geven.

Vervoer

We reizen dit jaar met de bus (touringcar) naar Kleve.

Verblijf

Jugendherberge Kleve
St. Annaberg 2
D-47533 Kleve
Telefon: +49 (0)2821 89145-0

Eigen bijdrage studenten

Voor de Intensivkurs vragen wij van de studenten een eigen bijdrage van € 95,- (onder voorbehoud). De eigen bijdrage dekt de reiskosten, de overnachting en de maaltijden, het museumbezoek en de materialen voor de colleges.
Niet bij de prijs inbegrepen zijn consumpties tussendoor.

De eigen bijdrage moet vóór 17 augustus 2020 overgemaakt zijn naar:
Stg. KU-Radboud Universiteit Nijmegen FDL 
Postbus 9103 
6500 HD NIJMEGEN
IBAN: NL62INGB0002333985 
Swift code: INGBNL2A
Onder vermelding van Intensivkurs 2020, verbijzonderingsnummer 2381004

Let op: Om te voorkomen dat jouw betaling in het systeem verloren gaat, is het noodzakelijk dat je bij je betaling het verbijzonderingsnummer vermeldt.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Laura Hahn (l.hahn@let.ru.nl).