Zoek in de site...

Pendelbus naar Universität Duisburg-Essen

Hoe leer je de Duitse taal en cultuur het beste kennen? Door naar Duitsland te gaan natuurlijk! Nijmegen heeft daarbij het grote voordeel van haar ligging. Vlak over de grens, met andere woorden naast de deur, ligt een van interessantste gebieden van Duitsland: het Ruhrgebiet.

Pendelbus1
Pendelbus 2
Studenten in de WDR studio Essen
Pendelbus3
Weltkulturerbe Zeche Zollverein Essen

Pendel met de bus naar Duitsland

  • Pendel vier weken lang naar Essen
  • Volg colleges aan de Universität Duisburg-Essen
  • Leer het Ruhrgebiet kennen

Meteen aan het begin van het eerste studiejaar, binnen de cursus Pendelbus: Begegnung mit dem Ruhrgebiet, verkennen we daarom het landschap, de geschiedenis en de eigen culturele kenmerken van dit stuk Duitsland, dat steeds weer een nieuwe gedaante aanneemt. En dat niet alleen op een toeristische manier, maar met wetenschappelijke kennis van zaken. Je leert opnieuw naar het gebied te kijken en te interpreteren wat je ziet. Het resultaat zal je verbazen.

In samenwerking met de Universität Duisburg-Essen is een uniek programma ontwikkeld. In verband met de maatregelen rondom Corona ziet het programma er dit jaar iets anders uit dan gewoonlijk. Na een aantal voorbereidende colleges in Nijmegen gaan alle eerstejaars studenten gedurende vier weken op donderdag met de ‘Pendelbus' naar Essen en omgeving om kennis te maken met het Ruhrgebiet. De thema's zijn dit jaar: 'universiteit en stad', 'stad en omgeving', 'industrie en Strukturwandel' en 'kunst en design". Vanaf november volg je (wegens Corona: online) colleges van Duitse professoren. Zo word je 'ondergedompeld' in het universitaire leven in Duitsland en maak je mee wat het betekent om in Duitsland te studeren.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar studieadviseur Godelief de Jong (studieadviseur-dtc@ru.nl).

Wanneer rijdt de pendelbus?

De bus rijdt op 17 en 24 september en op 1 en 8 oktober.