Zoek in de site...

Franse Taal en Cultuur

Van harte welkom aankomende student Franse Taal en Cultuur!

Frans is een wereldtaal, de moedertaal van meer dan 250 miljoen mensen over de hele wereld. In de Europese cultuur, politiek en economie speelt Frankrijk een belangrijke rol. Tijdens de studie Franse Taal en Cultuur kom je alles te weten over de rijke cultuur en geschiedenis van alle Franstalige gebieden en leer je de taal tot in de puntjes.

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot jouw eerste jaar bij de opleiding Franse Taal en Cultuur in Nijmegen!

Studieadviseur Franse Taal en Cultuur

anabel_lumbreras_1Hallo, ik ben Anabel Lumbreras. Als studieadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding.

Heb je nu al een vraag over de studie, of wil je graag even kennismaken, maak dan via de link hieronder een afspraak met mij.

Studievereniging ¿Ouisí?

ouisi

Meer info vind je op onze website.

Chat met een student

Zou je graag willen weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Twijfel dan niet en kom in contact met één van onze studenten van Franse Taal en Cultuur!

Beroepsperspectieven

  • Marketing en salesmanager, projectmanager, consultant of communicatiemedewerker, bijvoorbeeld bij (internationale) bedrijven die zich op de Franstalige markt richten.
  • Vertaler bij een vertaalbureau, literair vertaler
  • Functies op het gebied van communicatie bij een uitgeverij of overheidsinstelling. Bijvoorbeeld redacteur, communicatiemedewerker, vertaler of correspondent buitenland
  • Medewerker in de toeristische branche in het binnen- of buitenland
  • Onderzoeker aan een universiteit of bij een non-profitorganisatie, vakbond of consultancybureau
  • Medewerker bij de ambassade van bijvoorbeeld Frankrijk of België of van een Nederlandse ambassade in Franstalig gebied
  • Docent Frans in het voortgezet onderwijs of adviseur voor tweede- en vreemde taalonderwijs

Waarom deze studie aan de Radboud Universiteit?

Tijdens de opleiding Franse Taal en Cultuur ga je vaak naar het buitenland om de taal en cultuur écht goed te leren kennen. Je gaat bijvoorbeeld op excursie naar Parijs en de vertaalafdelingen van het Hof van Justitie en het Europees Parlement in Luxemburg. Daarnaast is Franse Taal en Cultuur in 2022 als beste beoordeeld in haar vakgebied volgens de Keuzegids!