Zoek in de site...

Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Van harte welkom aankomende student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur!

De klassieke oudheid wordt steevast genoemd als de bakermat van onze moderne Europese samenleving. Architectuur, filosofie, retorica en mythische verhalen van tweeduizend jaar geleden zie je terug in het hier en nu. Om onze cultuur te begrijpen, heb je kennis nodig van de talen die aan de oorsprong liggen. De studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur geeft je een veelzijdige blik op het hele klassieke vakgebied.

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot jouw eerste jaar bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen!

Studieadviseur Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

AnabelHallo, ik ben Anabel Lumbreras. Als studieadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding.

Heb je nu al een vraag over de studie, of wil je graag even kennismaken, maak dan via de link hieronder een afspraak met mij.

Het Soda: Sodalicium Classicum Noviomagense

Sodalicium

Meer informatie vind je op onze website.

Chat met een student

Zou je graag willen weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Twijfel dan niet en kom in contact met één van onze studenten van Griekse en Latijnse Taal en Cultuur!

Beroepsperspectieven

  • Diverse functies bij een bibliotheek of uitgeverij. Bijvoorbeeld redacteur, journalist of beleids- of communicatiemedewerker
  • Docent Griekse Taal en Cultuur & Latijnse Taal en Cultuur in het voortgezet onderwijs
  • Onderzoeker aan de universiteit of bij een onderzoeksinstelling
  • Diverse functies in de toeristische branche, bijvoorbeeld als organisator van cultuurhistorische reizen
  • Adviseur cultureel erfgoed voor de overheid
  • Collectiebeheerder in een museum

Waarom deze studie aan de Radboud Universiteit?

Deze opleiding is een topopleiding volgens de Keuzegids Universiteiten 2021 en behoort al jaren tot de top (Elsevier 2020). Daarnaast zit je dicht op het vuur: de Nijmeegse bodem barst van de resten uit de Romeinse tijd. Verder is het grote aandeel aan cultuurvakken binnen de opleiding uniek; een derde van de vakken gaat over archeologie, geschiedenis en antieke filosofie.