Zoek in de site...

Kunstgeschiedenis

Van harte welkom aankomende student Kunstgeschiedenis!

Bij de opleiding Kunstgeschiedenis in Nijmegen houd je je bezig met vraagstukken over de wereld van beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst. Je bestudeert de hele westerse kunstgeschiedenis, van de klassieke oudheid tot nu. Van Griekse tempels tot de schilderijen van Van Gogh, en van Michelangelo’s sculpturen tot de foto’s van Cindy Sherman.

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot jouw eerste jaar bij de opleiding Kunstgeschiedenis in Nijmegen!

Studieadviseur Kunstgeschiedenis

estherHallo, ik ben Esther Scheepers. Als studieadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding.

Heb je nu al een vraag over de studie, of wil je graag even kennismaken, maak dan via de link hieronder een afspraak met mij.

ICOM Museumpas

ICOMNatuurlijk zal je tijdens je opleiding kunstgeschiedenis een groot aantal musea bezoeken. Omdat de meeste musea in Nederland en het buitenland niet gratis zijn, is het handig om alvast een ICOM-pas aan te schaffen. Met een ICOM-pas (International Council of Museums) kun je als kunstgeschiedenisstudent bij een groot aantal musea en instellingen in binnen- en buitenland terecht. Op veel plekken mag je dan gratis naar binnen, hoef je geen toeslag te betalen voor een tentoonstelling of soms zelfs niet in de rij hoeft te wachten. Voordeliger dus dan de Museumkaart, die alleen in Nederland geldig is. Je kunt ‘m uiteraard ook tijdens je vakanties gebruiken.

Het kan tot 6 weken duren voordat je je ICOM-pas ontvangt, dus schaf deze zo snel mogelijk aan.De ICOM-studentenpas kost €47,50 per jaar, plus €15,- aan administratiekosten. Bij het aanvragen van de pas wordt je gevraagd om je bewijs van inschrijving en scans van de voor- en achterzijde van je studentenkaart mee te sturen. Heb je nog geen RU-studentenkaart, dan volstaat het om driemaal je bewijs van inschrijving te uploaden.

Studievereniging OSK

OSK

Meer info vind je op onze website.

Chat met een student

Zou je graag willen weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Twijfel dan niet en kom in contact met één van onze studenten van Kunstgeschiedenis!

Beroepsperspectieven

  • Beheerder van museumcollecties (conservator)
  • (Kunsthistorisch) beleidsmedewerker bij een gemeente
  • Samensteller van tentoonstellingen of exposities
  • Educatief medewerker of medewerker marketing/communicatie bij een culturele instelling
  • Docent van creatieve vakken op een hogeschool of in het voortgezet onderwijs
  • Pr-medewerker of persvoorlichter
  • Redacteur, recensent of journalist bij een krant, uitgeverij, vakblad of online media
  • Onderzoeker aan een universiteit of bij een onderzoeksinstelling
  • Reisbegeleider of organisator van culturele reizen

Waarom deze studie aan de Radboud Universiteit?

We zijn er erg trots op dat de studie Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit volgens de Keuzegids 2021 met het hoogste cijfer is beoordeeld van alle universiteiten in Nederland.