Zoek in de site...

Kunstgeschiedenis

Van harte welkom aankomende student Kunstgeschiedenis!

Bij de opleiding Kunstgeschiedenis in Nijmegen houd je je bezig met vraagstukken over de wereld van beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst. Je bestudeert de hele westerse kunstgeschiedenis, van de klassieke oudheid tot nu. Van Griekse tempels tot de schilderijen van Van Gogh, en van Michelangelo’s sculpturen tot de foto’s van Cindy Sherman.

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot jouw eerste jaar bij de opleiding Kunstgeschiedenis in Nijmegen!

De start het nieuwe collegejaar vieren we met een borrel op 11 september. Jullie zijn van harte uitgenodigd dus save the date!

Uitnodiging borrel 11 sept 2023

Studievereniging OSK

De OSK is de studievereniging voor studenten Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1977 streven wij ernaar om de band tussen studenten onderling en studenten van andere studies te versterken en verbreden. De vereniging zorgt voor een goede dosis gezelligheid in het leven van de Nijmeegse kunstgeschiedenisstudent door diverse activiteiten te organiseren, van kunstexposities en verkleedborrels tot filmavonden en gala's, zodat niemand zich buitengesloten zal voelen. Daarnaast worden er elk jaar twee reizen georganiseerd, en kunnen leden van de OSK bij Boekhandel Dekker van de Vegt terecht voor korting op al hun verplichte literatuur. We zijn een kleine vereniging - maar daardoor ken je iedereen, en dat maakt ons gezellig én bovendien erg uniek.

OSK

Meer info vind je op onze website of Instagram.

Chat met een student

Zou je graag willen weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Twijfel dan niet en kom in contact met één van onze studenten van Kunstgeschiedenis!

Studieadviseur Kunstgeschiedenis

estherHallo, ik ben Esther Scheepers. Als studieadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding.

Heb je nu al een vraag over de studie, of wil je graag even kennismaken, maak dan via de link hieronder een afspraak met mij.