Zoek in de site...

Spaanse Taal en Cultuur

Van harte welkom aankomende student Spaanse Taal en Cultuur!

Spaanse Taal en Cultuur bestudeert alle ins en outs van de Spaanse taal. Je leert de taal niet alleen perfect beheersen, maar onderzoekt ook hoe het Spaans in elkaar zit: de zinsbouw, klanken en de ontwikkeling van de taal. Al na een paar maanden volg je bijna alle colleges in het Spaans. Naast de taal onderzoek je de Spaanse en Spaans-Amerikaanse cultuur, literatuur en geschiedenis en bestudeer je onderwerpen uit de actualiteit.

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot jouw eerste jaar bij de opleiding Spaanse Taal en Cultuur in Nijmegen!

Studieadviseur Spaanse Taal en Cultuur

anabel_lumbreras_1Hallo, ik ben Anabel Lumbreras. Als studieadviseur ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding.

Heb je nu al een vraag over de studie, of wil je graag even kennismaken, maak dan via de link hieronder een afspraak met mij.

Studievereniging ¿OuiSí?

ouisi

Meer info vind je op onze website.

Chat met een student

Zou je graag willen weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Twijfel dan niet en kom in contact met één van onze studenten van Spaanse Taal en Cultuur!

Beroepsperspectieven

  • Marketing en salesmanager, projectmanager, consultant of communicatiemedewerker, bijvoorbeeld bij (internationale) bedrijven die zich op de Spaanse of Spaans-Amerikaanse markt richten
  • Vertaler bij een vertaalbureau of freelance
  • Functies op het gebied van communicatie bij een uitgeverij of overheidsinstelling. Bijvoorbeeld redacteur, communicatiemedewerker, vertaler of correspondent buitenland
  • Verschillende managementfuncties bij non-profit en culturele organisaties
  • Medewerker in de toeristenbranche in binnen- of buitenland
  • Onderzoeker aan een universiteit of bij een non-profitorganisatie, vakbond of consultancybureau
  • Medewerker bij de ambassade van bijvoorbeeld Spanje, Mexico of Chili
  • Docent Spaans in het voortgezet onderwijs of adviseur voor tweede- en vreemde taalonderwijs

Waarom deze studie aan de Radboud Universiteit?

Spaanse Taal en Cultuur is in 2022 als beste beoordeeld in haar vakgebied volgens de Keuzegids! Daarnaast ga je in het eerste jaar op studiereis naar Madrid waar je de Spaanse taal en cultuur van binnenuit leert kennen. Verder heeft de opleiding een stevig netwerk van professionals opgebouwd, die regelmatig komen vertellen over hun werk. Zo krijg je alvast een idee van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.