Zoek in de site...

Bijvak/minor

Hartelijk welkom als minor- of bijvakstudent bij de Faculteit der Letteren. Om de organisatie rondom je studie zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je nu al een aantal dingen weet en doet.

Studieprogramma en roosters

Je vindt alle informatie over je cursussen in de digitale studiegids. Je rooster kun je raadplegen in het persoonlijk roosterprogramma. Ga hiervoor naar https://persoonlijkrooster.ru.nl/ en klik op gasttoegang. Bij rooster toevoegen selecteer je onder het juiste collegejaar je studieprogramma of vakken. Vervolgens filter je op Faculteit der Letteren en vink je vakken aan.

Inschrijven voor cursussen en tentamens

Het Studenten Informatiepunt Letteren schrijft Kies-op-Maatstudenten en bijvakstudenten in voor de cursussen. Dit gebeurt in de tweede helft van augustus. Je ontvangt hiervan per mail een bevestiging. Als je bent ingeschreven voor een cursus, sta je automatisch ook ingeschreven voor de eerste gelegenheid van de bijbehorende toets(en). Voor een herkansing moet je je altijd zelf inschrijven. De inschrijving loopt via Osiris Student. Controleer voor inschrijving ook het rooster om te zien of de door jou gekozen cursussen geen overlap hebben.

Studenten met een functiebeperking die in aanmerking willen komen voor bijzondere voorzieningen bij een tentamen, zoals extra tijd, moeten dit z.s.m. aanvragen via de studentendecaan.

Op de hoogte blijven

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit, waarop alle informatie wordt geplaatst voor de cursussen die je volgt, zoals studiehandleidingen, opdrachten etc. Alle belangrijke mededelingen vanuit de universiteit en de opleiding worden naar je verstuurd op je Radboud e-mailadres (naam.achternaam@ru.nl). (Let op! Niet alle studenten krijgen een Radboud-mailadres. Degenen die dit niet krijgen ontvangen de mail op hun privé-mailadres).