Zoek in de site...

Politiek en Parlement

Op donderdag 31 augustus beginnen we het masterjaar met een speciale introductiemiddag. We praten jullie bij over de laatste ins en outs van het programma én maken alvast een inhoudelijke start, met een korte lezing van prof. Wim van Meurs (hoogleraar politieke geschiedenis). Mocht je onverhoopt verhinderd zijn of wegens persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid zijn naar Nijmegen af te reizen, neem dan even contact op via carla.hoetink@ru.nl.

Literatuuraanschaf

In de studiegids staat vermeld voor welke cursussen een handboek is voorgeschreven. Zorg ervoor dat je tijdig voor aanvang van de cursus over de werken kunt beschikken. Boekhandel Roelants, de onafhankelijke boekhandel die op de campus huist, zal de boeken zo mogelijk op voorraad nemen. Beschik je al over een oudere druk van een genoemd werk? Controleer dan zelf of de nieuwste druk een herdruk of een herziene versie betreft en kopieer zo nodig bij. Voor Staatsrecht heb je de twaalfde druk van Bovend'Eert & Kummeling (uit 2017) nodig.

De rest van de literatuur wordt grotendeels via de digitale leeromgeving van Brightspace verstrekt, samen met de cursushandleidingen.

Vragen?

Voor alle organisatorische vragen (inschrijving, rooster etc.) staat het STIP voor je klaar. Voor inhoudelijke vragen over het programma van Politiek en Parlement kun contact opnemen met dr. Carla Hoetink (contactpersoon MA specialisatie Politiek en Parlement, carla.hoetink@ru.nl).

Rooster

De colleges beginnen de week van 4 september. Precieze tijden en locaties kun je terugvinden in je persoonlijke rooster.

Historisch Ambacht

De studenten met een niet-historische vooropleiding krijgen in september en oktober bovendien de pre-master cursus Historisch Ambacht aangeboden om beter vertrouwd te raken met de geschiedwetenschap. Geldt dat voor jou? Als je jezelf alvast inschrijft via Osiris, dan verschijnt de cursus (LET-GESPM100 Historisch Ambacht) direct in je rooster en heb je toegang tot de Brightspace-omgeving waarop belangrijke informatie over je cursus verschijnt.