Zoek in de site...

Radboud Docenten Academie

Wil je via of na je Letterenstudie docent worden in het voortgezet onderwijs (VO)? Dat kan met de opleidingen van de Radboud Docenten Academie (RDA). Er zijn verschillende studieroutes om na je bachelor- of masteropleiding VO-docent te worden.

Met een opleiding van de RDA ontwikkel je gedegen pedagogische kennis, gelinkt aan het (school)vak. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je als docent creatief en vernieuwend bent, een onderzoekende houding hebt en je tijdens de opleiding ontwikkelt tot een krachtige professional met een sterke beroepsidentiteit. Spreekt dat je aan? Kijk dan welke studieroute bij jouw situatie past.

Kies voor een Educatieve Master (een of twee jaar)

  • De eenjarige Educatieve Master, volg je na je (vak)master en is beschikbaar voor: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis & Culturele en kunstzinnige vorming.
  • De tweejarige Educatieve Master volg je na je bachelor en is een combinatie van vakinhoud en vakdidactiek. Deze master is beschikbaar voor: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn, Geschiedenis.

Tijdens je bachelorstudie al kennismaken met het docentenvak?

  • Volg dan de Educatieve Minor. Dat doe je in het derde jaar, duurt een semester en is onderdeel van je eigen bachelor. In combinatie met je bachelordiploma, geeft het je een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs.