Zoek in de site...

Studeren in het buitenland

Wist je dat je een deel van je studieprogramma kunt opvullen met vakken die je volgt aan een buitenlandse universiteit? Met meer dan 150 partneruniversiteiten binnen en buiten Europa heeft de Faculteit der Letteren voldoende mogelijkheden voor studenten die interesse hebben in een buitenlandverblijf. Het is tevens mogelijk om buiten Nederland stage te lopen of deel te nemen aan een Summer School.

Een buitenlandverblijf is een onvergetelijke ervaring en een mooie toevoeging aan je studietijd. Het geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen, dwingt je om buiten je comfortzone te treden en is een uitgelezen mogelijkheid om je talenkennis bij te spijkeren. Bovendien vergroot het je kansen op de arbeidsmarkt; een buitenlandervaring wordt door werkgevers vaak als een pre gezien.

Als je overweegt om naar het buitenland te gaan, is het aan te raden om vroeg te beginnen met de voorbereidingen (ongeveer anderhalf jaar voor vertrek). Tweemaal per jaar voorziet International Office Arts je van alle belangrijke informatie tijdens Radboud Go Abroad. Luister naar de verhalen van enthousiaste studenten die je voorgingen en krijg antwoorden op al je vragen over studie of stage in het buitenland. Wil jij je alvast inlezen? Op de website van International Office Arts vind je alles wat je moet weten over de bestemmingen, de voorwaarden, de aanmeldprocedure en de mogelijkheden om een beurs te ontvangen. Schroom niet om een afspraak te maken met Maaike van Gerven, onze Student Mobility Coordinator, als je liever face-to-face in gesprek gaat of als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden. International Office Arts helpt je op weg.