Zoek in de site...

Verruim je blik!

Verruim je blik!

Binnen je opleiding en je eigen studieprogramma is er vooral ruimte voor je academische ontwikkeling. Maar ook je eigen persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Als faculteit willen wij meer ruimte en aandacht besteden aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling (PPO) van onze studenten, zodat jij:

  • kunt werken aan persoonlijke doelen, vaardigheden en kwaliteiten die jij belangrijk vindt;
  • stilstaat bij wie jij bent en welke route je wil uitstippelen;
  • meer grip krijgt op je studie en toekomst.

Aanbod Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Vanuit het ‘Project Studentenbegeleiding 2023’ Radboud-breed zijn we bezig om een platform te creëren dat jou als student handvatten biedt jezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Er is al een groot aanbod aan (extra-curriculaire) activiteiten, trainingen en workshops waarin je kunt werken aan verschillende thema's. Deze thema's vind je hieronder.

Het is mogelijk om op verschillende manieren aan de slag te gaan met persoonlijke en professionele ontwikkeling:

Op de langere termijn zal dit aanbod steeds meer ingebed worden in (de curricula van) onze opleidingen, zodat je je zowel op academisch als persoonlijk vlak optimaal kunt ontwikkelen tijdens je studie.

Zelf aan de slag met online trainingen

De Radboud Universiteit biedt je de mogelijkheid om zelfhulpprogramma's van Gezonde boel te volgen. Zo kan je zelf werken aan je gezondheid en welzijn. Ga bijvoorbeeld aan de slag met onderwerpen als het verbeteren van je balans, omgaan met stress, plannen of eenzaamheid. De programma’s zijn volledig gratis voor Radboud studenten.

Jouw visie is welkom!

Op dit moment stellen we de kaders vast waarmee we binnen de faculteit en de opleidingen aan de slag gaan: de thema’s die we belangrijk vinden, de leerdoelen die we voor ogen hebben, hoe je die leerdoelen bereikt, en hoe we jou helpen je persoonlijke route te bepalen.

Wil je meedenken over de implementatie van het aanbod voor PPO binnen je opleiding? Ben jij door een docent, cursus of opdracht geïnspireerd om je te ontwikkelen op persoonlijk of professioneel gebied en zou je anderen die ervaring ook gunnen? Heb jij goede ideeën over hoe je als student gemotiveerd kunt raken om je bezig te houden met je eigen ontwikkeling? Of vind je het leuk om feedback te geven op de plannen? Meld je dan bij Renée Müskens (renee.muskens@ru.nl).